Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Polévka z červených paprik se smetanou

Polévka z červených paprik se smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a brambory, osolíme, opeříme a orestujeme.Zalijeme vývarem, přidáme libeček, mletou papriku, popř. koření Kuchárek a…

RubyRom

35 min

Gulášovka trochu jinak

Gulášovka trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do hrnce si dáme rozehřát sádlo a přidáme cibulku. Osmahneme dozlatova, pak do hrnce přisypeme nakrájený na kostičky salám a osmahnem. Přidáme mouku a zamícháme. Pak…

dominickaa

40 min

Losos s medovou zeleninou

Losos s medovou zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Brambory nakrájíme na 1cm silná kolečka a 5min povaříme ve vodě. Na pánvi orestujeme šalotku a přidáme brambory a opečeme dozlatova. Mezitím si očistíme celer a mrkev,…

Rizoto z václavek

Rizoto z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, překrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a…

Uzenářské hovězí

Uzenářské hovězí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme. Do…

Plněné kapsy z krkovičky

Plněné kapsy z krkovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěné plátky krkovice na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe plátky paprikáše (nebo jiného…

Zámecký paprikový guláš

Zámecký paprikový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…

Paprika

120 min

Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…

Colombo65

105 min

Závitky z vepřových jater

Závitky z vepřových jater

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Odblaněná a šlachovitých částí zbavená játra nakrájíme na silnější plátky, které zlehka naklepeme. Z jedné strany okořeníme mletým pepřem a potřeme hořčicí.Na plátky…

Bahula

75 min

Kotlíkový Eintopf

Kotlíkový Eintopf

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…

Richard Novak

150 min

Tuřínová polévka

Tuřínová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. V hmoždíři…

Hokkaido-zeleninový krém

Hokkaido-zeleninový krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata a dýni na větší kusy. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo…

Palačinková polévka

Palačinková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v…

Bibinka

60 min

1 12 13 14 15 16 22