Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 150 minut 6 porcí Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

1 kg hovězího pupku (vyšší plát)
10 g kuliček zeleného pepře (ve slaném nálevu 1/4 skleničky)
2 lžíce vepřového sádla
2 velké žluté cibule
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
100 g zakysané smetany extra hustá 30%
1 litr vývaru (hovězí harfy)
sůl
máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Nakrájíme na stejně široké pruhy po vlákně a následně přes vlákno na menší kostky.

  2. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, kterou opečeme do zlaté barvy. Kuličky zeleného pepře společně s bobkovým listem, novým kořením přidáme do cibulového základu a chvilku restujeme.

  3. Kostky hovězího masa dobře osolíme a přidáme do hrnce k cibuli, kde necháme tzv. zatáhnout.

  4. Maso podlijeme do ¾ vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vývarem opět do ¾ masa.

  5. Jakmile jsou kostky masa měkké, vyjmeme je z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme hladkou moukou smíchanou s povoleným máslem a zlehka 15 minut necháme provařit.

  6. Po provaření a lehkém zahuštění omáčky vrátíme kostky masa a zjemníme zakysanou smetanou. Již nevaříme. Vhodnou přílohou jsou různé druhy a tvary těstovin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Tématické fráze: hovězí na zeleném pepři hovězí pupek recept zahuštění zakysanou smetanou hovězí pupek recepty hovězí pupek hovězí maso na zeleném pepři hovězí maso na pepři se smetanou vepřové pupky vyšší pupek hovězí se zakysanou smetanou hovězí harfy recept hovězí na houbach se zakysanou smetanou hovězí kostky na pepři zahuštění omáčky zakysanou smetanou hovězí pupek na pepři zahuštění zakyslou smetanou vepřové na pepři se zakysanou smetanou dip k mrkví se zakysanou smetanou hovězí harfy maso hovezi z harfy