Dračí špízy s hlívou ústřičnou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 12 hod uležení, 50 minut pečení 4 špízy Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

300-400 g vepřové plece
Marináda:
5 lžiček hořčice
5 lžiček Harissy
1 lžička koření Krkovička s česnekem
5 stroužků česneku
1 lžíce olivový olej
1/4 lžičky soli
Dále budeme potřebovat:
uzenou slaninu podle potřeby
cibuli podle potřeby
listy hlívy ústřičné asi 4 kusy
250 ml vývaru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a mírně je osolíme.

  2. V misce umícháme marinádu z hořčice, Harissy, utřeného česneku, olivového oleje, koření Krkovička s česnekem a maso do něj na 12 hodin naložíme. Do marinády můžeme podle vlastního uvážení a chuti přidat i nasekanou čili papričku.

  3. Nakrájíme si na kostičky slaninu, cibuli na měsíčky a hlívu na kousky zhruba tak velké, jako sousta masa.
    Napichujeme na jehly v pořadí maso, slanina, cibule, hlíva...dokud máme suroviny.

  4. Špízy naložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve vyhřáté troubě pečeme na 190 stupňů zhruba 30 minut. Pak špízy obrátíme a pečeme ještě asi 10-15 minut a podléváme výpekem. Pečeme hlavně podle svých zkušeností s troubou a podle barvy masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 245 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dračí špízy s hlívou ústřičnou

Tématické fráze: špízys s hlívou ústřičnou veprovy spiz s hlivou ústřičná krkovička s hlívou ůstřičnou špízy s jlívou ústřičnou špízy s hlívou ústřičnou špíz s hlívou špíz z hlívou

Zapomněl/a jsem heslo