Rizoto z václavek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min 1-2 porce Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

300 g václavek
1 sáček rýže
mexická zelenina možné je ale použít jakoukoliv jinou
1/2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
vývar nebo kousek Masoxu
tvrdý sýr na postrouhání
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.

  2. Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.

  3. Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto z václavek

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňáku:-DVšak mě už trošku znáš;-):-D:-D
    Jani,vypadá to moc hezky:-K+6:-p:yes:

    Odpovědět

  • Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.;-)

    Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?:-)Ony tam nakonec nejsou nějak vidět:-)), ale tomu jídlu daly super chuť;-) a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pekné...:yes: u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
    Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jani, prima nápad!:yes: Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky.:-8 Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - :yes: bodík.

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa:-*:-p:yes:. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet.:-! Máš to nádherně nazdobené:yes:. Nevařilas v Alkronu:-?

    Odpovědět

  • bara bara(neregistrovaná)

    rizoto je hezke. Pr:yes:oc nema bod????

    Odpovědět

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.

    Odpovědět

Tématické fráze: jedlé houby václavka recepty mražené václavky jak vypadá houba václavka vaclavky mražené smažené václavky václavky recepty rizoto s vaclavkami václavkové rizoto vaclavky rizoto jak vypadá václavka václavka tepelná úprava václavek recepty z vaclavek vaclavky recept václavky s rýží úprava václavek smažené rizoto jedlé houby václavka smaženice recept vaclavky recepty s václavek