Rizoto z václavek
Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2021 10:48
vynikajicí, chutné, milovníkům hub doporučuji
17. 11. 2012 18:41
magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama
17. 11. 2012 16:35
magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé
17. 11. 2012 16:33
Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...
9. 10. 2012 18:39
8. 10. 2012 11:55
magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňákuVšak mě už trošku znáš
Jani,vypadá to moc hezky+6
Jani,vypadá to moc hezky+6
8. 10. 2012 10:03
Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
8. 10. 2012 07:48
moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno
8. 10. 2012 07:34
Pekné... u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
8. 10. 2012 07:21
Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté
7. 10. 2012 22:17
Jani, prima nápad! Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky. Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - bodík.
7. 10. 2012 21:48
Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.
7. 10. 2012 20:49
Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet. Máš to nádherně nazdobené. Nevařilas v Alkronu
7. 10. 2012 20:34
rizoto je hezke. Proc nema bod????
7. 10. 2012 14:28
Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 36 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 39 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 40 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 42 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 43 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 54 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 56 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Další recepty
Tématické fráze: jedlé houby václavka recepty mražené václavky jak vypadá houba václavka vaclavky mražené smažené václavky václavky recepty rizoto s vaclavkami václavkové rizoto vaclavky rizoto jak vypadá václavka václavka tepelná úprava václavek recepty z vaclavek vaclavky recept václavky s rýží úprava václavek smažené rizoto jedlé houby václavka smaženice recept vaclavky recepty s václavek
Suroviny: houby václavky, rýže, zelenina, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, vývar, sýr tvrdý, olej
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
15 názorů