

Krůtí srdíčka s mrkví a hráškem
Suroviny 2 porce
- 300 g krůtích srdíček
- 3 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin
- 1 cibule
- vývar nebo voda
- bujónová kostka
- 3 větší mrkve
- 2 hrsti mraženého hrášku (čerstvý by byl lepší)
- sůl
- pepř (jen malinko)
- 1/4 čajové lžičky kari
- jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cubuli. Přidáme na menší kousky nakrájená krůtí srdíčka, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a restujeme cca 5 min.
Podlijeme vývarem a dusíme 1 hod. (je důležité hlídat obsah vody a podlévat). Přidáme nakrájenou mrkev a dusíme dalších 15-20 min. podle velikosti kousků mrkve.
Zahustíme jíškou, dobře promícháme a 10 min. provaříme. Nakonec přidáme hrášek a dalších 10 min. dusíme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborama. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je vhodné i pro malé děti. Měla jsem trochu obavu, protože jsem srdce vařila poprvé, ale kluci snědli každý plný talíř a moc jim chutnalo.
Kdybych nechodila sem na TOPky, tak bych srdce nikdy ani nekoupila. Takže díky holky - vy víte, které z vás myslím. :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí srdíčka s mrkví a hráškem
-
TerezaVe:
-
Nebezpečně dobré i v bezlepkové verzi bez jíšky (vůbec mi tam nechybí, nebylo třeba nahrazovat) a s kmínem místo kari kvůli batoleti. Ani vývar nebyl po ruce a vůbec to nevadilo.
Ještě než se v mikrovlnce dovařila rýže, stihla jsem zkonzumovat dvě misky.Dobře že jsou zbytky od včera, jinak by nebylo možná zítra co k té rýži přikousnout.
Jen jsem vařila asi o půl hoďky déle trochu více doměkka. -
Vidím že deťom chutilo
je to tak trochu také "detské" jedlo,ale nám chutilo tiež a dosť
Robila som z kuracích srdiečok
Posielam ti bod a fotku
-
Papričko, srdíčka a žaludky zbožňuji. V "zeleninové úpravě" jsem je ještě nedělal a určitě vyzkouším.Recept i foto se mi líbí.
+8
-
Papričko fotky jsou velice lákavé
-
Papri hošíci jsou kouzelní-reklama na maminčinu kuchyni
-
Vypadá to úžasně a jedle
+
-
-
tak toto je este len krasny receptik+
-
Papriko . MOC PRIMA. SRDÍČKA pravidelně kupujeme, ale zatím jsme je využívali pouze na srdíčkový guláš, spolu s kachními krky(obranými) do ryzeta,falešnou drškovou polévku a vždy trochu do polévky drůbkové. Ale toto bude další MÉ jídlo. A máš pravdu, že čerstvé je čerstvé. Vše bych zvládl čerstvé, ale hrášek asi ne. Zkusím nějakou "Královskou zeleninovou směs - velmi opatrně- abych neudělal bláto. Ještě se ozvu. ZATÍM aspoň + bodík č.4. PA Václav
-
Jj to já znám a to jsme zatím jen dva co teprve až nás bude víc
Každopádně některou srdíčkovou verzi určitě vyzkouším, pak napíšu jak to dopadlo
-
No to víš - z jedné suroviny se snažím uvařit pro všechny, ale vždycky to nejde. Už takhle mi vadí míchat 2 hrnce najednou
-
Koukám, dneska byl u Papriky srdíčkový den