

Argentinská křídla
Suroviny 3-4 porce
- 1 kg kuřecích křídel
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce oleje
- 60 ml sladké chilli omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce octa
- 60 ml sojové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- podle chuti tabasco (nemusí být)
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 jarní cibulky
Postup přípravy receptu
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.
Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme dočervena.
Během pečení obracíme a podléváme výpekem.
Ke konci pečení zapneme na chvíli horký vzduch, nebo gril.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Pošli recept paní Ladislava Smetanová
Recept je mírně upraven.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Argentinská křídla
-
Tento recept je skvělý ale místo octa dávám citron a nemá to chybu.
-
Dana61:Jasně! Já a česnek se máme rádi, takže ho nevynechávám
. Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo
-
Jani - opravdu mňam
tedy jenom jsem vynechala ten česnek, ale i bez něj to byla delikatesa
-
+17
-
rebeka:
-
ta marináda vypadá úžasně
ostatně jako i hotový pokrm
moc se ti to povedlo, vyzkouším i já
-
ivulinka: Já taky premiérově
.
-
vypadají úžasně
-
Jani, taky jsem ještě takovou marinádu nedělala, ale věřím, že vám křidélka moc chutnala
-
-
-
Díky, holky. Já vím, že tady máme podobných křídel dost. Tuhle marinádu ale neznám a je fakt dobrá, zase trochu jiná. Ještě jsem nedělala marinádu na drůbež s octem a cukrem. A rychle se to upeklo krásně dočervena
-
-
-
Hned bych se zakousla do tak krásně vypečeného křídelka
Jani, máš to pěkný a o chuti nepochybuju
+1