Dort Zámek pro princeznu
Recept ještě nebyl hodnocenMozno pouzit jakykoliv recept na dortove testo a pote jen ozdobit dle fantazie !
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mozno pouzit jakykoliv recept na dortove testo a pote jen ozdobit dle fantazie !
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
Upečeme sï klasický korpus. Druhý den postupujeme klasicky jako při přípravě dortu. Já u jednoho použila pouze marcipán a ten druhý je zdobený jedlou fotografií.
Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem.Přidáme vařené žloutky, ještě chvíli šleháme a přidáme šťávu z citrónů.Pak ručně přimícháváme kokos a nejlépe rukama…
Korpus: Mouku, prášek do pečiva, cukr smícháme, pak přidáme vejce, hrnek mléka a půl hrnku olje. Nalejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme…
Z cukru, kokosu, Hery a rumu vypracujeme těsto. Vytvoříme kuličky. Každou kuličku obalíme v cukru a vtlačíme do formičky. Dáme do chladničky ztuhnout. Potom vyklopíme a…
Nejdříve uděláme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.Vyválíme placku a vykrajujeme 4 velikosti hvězdiček. Upečeme ve středně vyhřáté troubě (160°C). Po…
Vejce ušlehejte do pěny, postupně přidávejte tekutý med, olej a rozmačkané banány. Všechny suché ingredience smíchejte dohromady a postupně zašlehejte do tekuté směsi. …
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180 °C do zlatova.Slepujeme…
Nejdříve upečeme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
JAHODOVÝ KRÉM: jahody rozmixujeme/necháme povolit. Dáme do kastrůlku, rozmícháme pudinky, marmeládu a cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout…
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její…
Sněhové pusinky posypané cukrářským zdobením přilepíme pomocí výborného karamelového krému na linecká kolečka. Vzniknou tak krásné sněhové stromečky, které ozdobí…
Likérové špičky jsou velmi oblíbeným moučníkem, ale ne každý si na jejich výrobu troufne, nebo nemá potřebné speciální zdobítko. Tento recept vše maximálně zjednodušuje,…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, nejlépe přes noc. Pak jej vyválíme asi na 2mm a vykrajujeme…
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme tuk nakrájený na kousky, cukr, vlijeme jogurt a citronovou šťávu. Spojíme v těsto.Ihned rozválíme na 2-3 mm silnou placku,…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Manuál mražení bylinek: Které můžete dát k ledu a jak na to? Pomůže máslo i vývar
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Masopustní neděle je za dveřmi: Oslavit ji můžete třeba gerštlem, vydatnou polévkou z krup podle M. D. Rettigové