Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá marinovaná žebírka, pečená dozlatova s voňavými bramborami, jsou ideálním pokrmem pro milovníky poctivého domácího jídla. Jednoduchá příprava a výtečná chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 460 kJ / 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,50 g |
| – nenasycené | 5,20 g |
| –– mononenasycené | 4,20 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnatá marinovaná žebírka, pečená dozlatova s voňavými bramborami, jsou ideálním pokrmem pro milovníky poctivého domácího jídla. Jednoduchá příprava a výtečná chuť…
Pokud neholdujete rybí polévce, vyzkoušejte k štědrovečerní večeři připravit tradiční zelňačku. Opravdu vydatná polévka kombinuje chyť kysaného zelí, uzeného vývaru,…
Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté…
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…
Dáme vařit do 1,8 litru vody žebra a přidáme malou cibulku a 2 celé stroužky česneku . Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti).…
Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak…
Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Jehněčí maso, tradičně připravované z jara, je ideální pro rychlou a jednoduchou přípravu. Na rozdíl od skopového vyniká jemností, lahodnou chutí a minimem tuku. Žebírka…
Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…
Pokud máte rádi žebírka, tento recept vás jistě potěší. Skvěle dochucená marináda s medem dá žebírkům pikantní chuť a věřte, že s nimi sklidíte velký úspěch. Můžete k…
Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Na pánev dáme rozehřát sádlo a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Uzené maso pokrájíme na malé kousky a jakmile začne cibule…
Kuřecí stehna vykostíme, posolíme, pomažeme Wasabi pastou, položíme plátek šunky a sýru, zformujeme do původního stavu,p osypeme kořením a dáme na pekáč, do kterého jsme…
Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hl. mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Žebra vyjmeme, osmahneme…
Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…
Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny…
Nachystame marinádu z oleje, Adamových žeber, česneku, medu, kečupu a koření. Dávám podle chuti (pálivé mi nevadí, takže si dávám trochu víc chilli a česneku) a maso…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…
Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit…
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy.…
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje příliš mnoho koření a stejně tak je tomu i v případě těchto grilovaných žeber. K dokonalosti jim stačí jen pepř a sůl a volitelně chilli…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…
Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo,…