Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebra - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie460 kJ /
110 kcal
Bílkoviny5,00 g
– z toho živočišné bílkoviny5,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
– nasycené2,50 g
– nenasycené5,20 g
–– mononenasycené4,20 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Vydatná zelňačka

Vydatná zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud neholdujete rybí polévce, vyzkoušejte k štědrovečerní večeři připravit tradiční zelňačku. Opravdu vydatná polévka kombinuje chyť kysaného zelí, uzeného vývaru,…

kacka

80 min

Jehněčí žebírka

Jehněčí žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…

tejaja

85 min

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Silný, zlatý vývar z masitých kostí a vepřového žebra je plný zeleniny a vařeného masa. Tato polévka patří v mnoha rodinách k těm nejoblíbenějším, chutná ve všední den i…

Ivace64

150 min

Adamova žebra-kosti

Adamova žebra-kosti

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté…

Pečená jehněčí žebírka

Pečená jehněčí žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Jehněčí maso, tradičně připravované z jara, je ideální pro rychlou a jednoduchou přípravu. Na rozdíl od skopového vyniká jemností, lahodnou chutí a minimem tuku. Žebírka…

tejaja

60 min

Šťavnaté kuřecí paličky

Šťavnaté kuřecí paličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit…

Plněná žebra z daňka

Plněná žebra z daňka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak…

Handour

120 min

Polévka z  chrástu červené řepy

Polévka z chrástu červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá…

pavelk

75 min

Valašská kyselica II.

Valašská kyselica II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…

Grilovaná žebra Videorecept

Grilovaná žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…

Colombo65

75 min

Terchovská sváteční kapustnica

Terchovská sváteční kapustnica

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…

mkab

90 min

Štědrovečerní kapustnice

Štědrovečerní kapustnice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…

poslirecept

150 min

Antidietní žebra

Antidietní žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé…

pavelk

150 min

Celý oběd z vepřových žeber

Celý oběd z vepřových žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…

Kančí roláda s masovou fáší

Kančí roláda s masovou fáší

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme…

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…

1 2 3