Žebírko v bešamelu

Suroviny

150-200 g žebírka s kostí
cibule
česnek
sůl
koření divočina
olej
domácí uzená slanina
anglická slanina
máslo
parmazán
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu.

  2. Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.

  3. V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů.

  4. Nyní uvaříme bešamel.

    Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel.

  5. Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme.

  6. Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.

Komentáře k receptu Žebírko v bešamelu

  • Leniik Leniik

    z těch fotek to neuvěřitelně láká :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jendo :-), tohle je opět - jako u tebe ostatně vždy - vysoká kulinářská :-p. Bez váhání ukládám a těším se na vyzkoušení...;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře a bodíky;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kotletky, moje oblíbené masíčko a ta úprava...:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jenda zase "perlí":-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Jendo,tohle musi memu skoro manzilkovi uvarit;-)To je masak kazdym coulem a verim,ze bude chutnat;-)+9:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Kde Ty na ty mňamky chodíš:-?:yes:+7

    Odpovědět

  • magda.sedlarova magda.sedlarova

    Už sem se vyjádřila u hrachovice!!Super!!Je to "lahodný vějířek":-!:-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    fantazia!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo, další tvoje dobrota a jestli se nemýlím, tak máš samé dobroty, které mám moc ráda-vzácná souhra a dávám ti 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Jenda se nám nějak rozvařil, nééééééééééé ? Kurňa, ale jak hezký dobroty. Nemám co dodat - Jendův extra standart;-);-);-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ještě bych ráda dodala, že když zapojím svoji fantazii, recept vidím jako velikonoční inspiraci. Žebírko mi připomíná slepičku a krásné žluté bramůrky za ní jsou jako vajíčka, pažitka zelená travička, no je to zkrátka opět 1 :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Jendo,moc hezké a určitě výborné.Dávám bodík a ukládám.Zrovna včera jsem hledala,jak udělat kotletky.Moc děkuji za recept.:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • misza misza

    Jendo, recept i fotky jsou super :yes: + 2

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Svěží, lákavá, originální, inspirativní, k ochutnání lákající a Pavlovovy reflexy podmiňující dobrůtka, ráda dávám 1. bod :yes::-p:-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: bešamel bešamel recept recept na bešamel vepřové maso v bešamelu vepřové v bešamelu recept na vepřové v bešamelu besamel anglicky hanácké žebírko recepty veprove v besamelu recept bešamel recepty z bešamelu žebírko recept v besamelu plněné žebírko bešamel na uzené ocásky bešamel vepřové jak upravit uzenou slaninu hanácké vepřové žebírko recepty divocina zebirka recepty-vepřové žebírko s kostí