Žebírko v bešamelu

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

150-200 g žebírka s kostí
cibule
česnek
sůl
koření divočina
olej
domácí uzená slanina
anglická slanina
máslo
parmazán
hladká mouka
voda
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu.

  2. Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.

  3. V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů.

  4. Nyní uvaříme bešamel.

    Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel.

  5. Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme.

  6. Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žebírko v bešamelu

  • Leniik Leniik

    z těch fotek to neuvěřitelně láká :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jendo :-), tohle je opět - jako u tebe ostatně vždy - vysoká kulinářská :-p. Bez váhání ukládám a těším se na vyzkoušení...;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře a bodíky;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kotletky, moje oblíbené masíčko a ta úprava...:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jenda zase "perlí":-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Jendo,tohle musi memu skoro manzilkovi uvarit;-)To je masak kazdym coulem a verim,ze bude chutnat;-)+9:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Kde Ty na ty mňamky chodíš:-?:yes:+7

    Odpovědět

  • magda.sedlarova magda.sedlarova

    Už sem se vyjádřila u hrachovice!!Super!!Je to "lahodný vějířek":-!:-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    fantazia!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo, další tvoje dobrota a jestli se nemýlím, tak máš samé dobroty, které mám moc ráda-vzácná souhra a dávám ti 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Jenda se nám nějak rozvařil, nééééééééééé ? Kurňa, ale jak hezký dobroty. Nemám co dodat - Jendův extra standart;-);-);-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ještě bych ráda dodala, že když zapojím svoji fantazii, recept vidím jako velikonoční inspiraci. Žebírko mi připomíná slepičku a krásné žluté bramůrky za ní jsou jako vajíčka, pažitka zelená travička, no je to zkrátka opět 1 :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Jendo,moc hezké a určitě výborné.Dávám bodík a ukládám.Zrovna včera jsem hledala,jak udělat kotletky.Moc děkuji za recept.:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • misza misza

    Jendo, recept i fotky jsou super :yes: + 2

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Svěží, lákavá, originální, inspirativní, k ochutnání lákající a Pavlovovy reflexy podmiňující dobrůtka, ráda dávám 1. bod :yes::-p:-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: bešamel bešamel recept recept na bešamel vepřové maso v bešamelu vepřové v bešamelu recept na vepřové v bešamelu besamel anglicky hanácké žebírko recepty veprove v besamelu recept bešamel recepty z bešamelu žebírko recept v besamelu plněné žebírko bešamel na uzené ocásky bešamel vepřové jak upravit uzenou slaninu hanácké vepřové žebírko recepty divocina zebirka recepty-vepřové žebírko s kostí