Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 805 kJ / 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 17,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu.
Krok 2: Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů.
Krok 4: Nyní uvaříme bešamel.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Moje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 6 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 8 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
bešamel,
bešamel recept,
recept na bešamel,
vepřové maso v bešamelu,
vepřové v bešamelu,
recept na vepřové v bešamelu,
besamel anglicky,
hanácké žebírko,
recepty veprove v besamelu,
recept bešamel,
recepty z bešamelu,
žebírko recept,
v besamelu,
plněné žebírko,
bešamel na uzené ocásky,
bešamel vepřové,
jak upravit uzenou slaninu,
hanácké vepřové žebírko,
recepty divocina zebirka,
recepty-vepřové žebírko s kostí
Suroviny:
žebra,
cibule,
česnek,
sůl,
koření divočina,
olej,
slanina uzená,
slanina anglická,
máslo,
parmazán,
mouka hladká,
voda
Komentáře (16)