Kapustnice Orlováků s nočkama

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Polévky 14 názorů

58

Suroviny

uzená žebírka nebo cokoliv uzeného, co můžete pak použít třeba k bramborům apod.
kysané zelí asi 2 hrsti a dobře pokrájet
voda ze zelí aspoň jeden 1/4 litrový hrnek
česnek aspoň 5 stroužků (já dávám i více)
masox
Na nočky:
cca 1 hrnek polohrubé mouky
1 vajíčko
voda asi 1/2 hrnku (těstíčko musí být husté asi jako na halušky)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit žebírka, nebo jakékoliv uzené maso, přidáme do něj zelí i zelnou vodu-čím víc-tím lépe.
    Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a odstavíme polévku.

  2. Nakrájíme na drobno česnek a přidáme ho do vroucí polévky.

  3. Uděláme si těstíčko z mouky, vajíčka a vody a přes haluškovač je házíme do vařící osolené vody.
    Když vyplavou na povrch, jsou hotové - přidáváme je do polévky až na talíř.

Poznámka

Omlouvám se za fotku. Polévku jsme vařili u dcery a neměla jsem k dispozici můj foťák a bohužel, vyfotila jsem ji jen jednou. Pokud byste někdo dělali tuto supr dobrotu, budu ráda, když foto přidáte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustnice Orlováků s nočkama

  • magdalenka magdalenka

    Krásna polívčička! Unikla mi, dobre že ju Rebi vytiahla.
    :yes:

    Odpovědět

  • rebeka: já bych tuhle polévku rebi mohla Láďovi dělat snad každý den, jen kde brát ten lák ze zelí? Díky za vyzkoušení a foto;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jani,polévečka je skvostná;-):-p:yes:manžel dokonce prohlásil,že mu chutná víc,než ta"klasická"se šlehačkou,klobásou atd.,co dělávám:-//:-D
    do nočků jsem přidala sušený libeček;-)
    posílám bodík a fotku;-):-K

    Odpovědět

  • Eli, no, uvidíš, že pomáhá!:-)):-D Ale ten zástup na WC potom!:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Janinko, i bez přečtení komentářů jsem si okamžitě řekla, že je to ideální "vyprošťovák" :-)). Mám na ni chuť i teď, a to není zrovna denní doba pro oživovací kúru po prohýřené noci...;-):-D
    Díky za recept, padá v oblíbené k vyzkoušení...Bůh ví, že na ni jistě brzy dojde...:-)). Teď jde jen o to, aby byla včas připravena!!! ;-)

    Odpovědět

  • Proč do zítřka? Nechej ji tady! Udělej si jinou! Náááádhera! Přesně tak by to mělo vypadat, nenapadlo by mne tam nechat na fotku ta žebra! Pořád se učím!:-S A přesně z takových byla i ta má kapustnica vařená.:yes: Díky, teda za půjčení:-S

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, do zítřka ti půjčím fotku.

    Odpovědět

  • No, je to možné, Terezko, však píšu, že je to i krajová záležitost. Manželovi rodiče se měli taky co ohánět s tolika dětmi, ale co jsem je znala a pokud jen trochu mohli, vždy měli dvě prasata, ale taky z nich nikdy moc neměli:-)) Děti se daly každý svou cestou a když byla zabíječka, všichni se na ni sešli. To bylo lidí, jak na svatbě!:-)):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, tak přesně ten recept mám zpracovaný, asi ho zítra zveřejním, je to opravdu bomba, dávám vařit vždy více masa než použiji do polévky, protože to maso má fantastickou chuť a moc mi chutná.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka, tá úplne správna kapustnica je všade iná. U nás na Šariši je tá úplne správna z čistej kapustovej šťavy ( láku ) ,asi toto mal na mysli Jenda. Robila sa tak generácie, a myslíš, že nie je správna ?:-? Nikdy sa nerobila pri zabíjačke, východ bol vždy chudobný, o zabíjačke mohli ľudia iba snívať...

    Odpovědět

  • Jendo, úplně ta správná slovenská kapustnica,(je to samozřejmě dáno krajem), ale ve Strečně, když se zabíjí prase, tak jak se vaří to maso a všechno na tlačenku a jelita a jitrnice, tak až do toho vývaru se pak dává ta voda ze zelí a trocha toho zelí. Nesmí to být zelňačka!! Jen vývar s trochou zelí a pak halušky. To ti povím, že tahle polévka je lomcovák a po flámu, jaký většinou po zabíjačce je, tak to je vyprošťovák, že kotel té polévky na druhý den je málo! (no, ale bývalý manžel pocházel z 9 dětí) tak se není co divit, že kotel byl málo, že?:-)):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, kapustnica je skvělá polévka, s tím hrnkem zelového láku jsi mi připomněla, že někde mám zajímavý receptík na vyloženě regionální slovenskou kapustnicu.Připravím ke zveřejnění.
    Je to na bodík:-!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Já tam zapoměla dopsat, že to maso ze žebírek se do toho může obrat. To je síla polívka, po opici nemá konkurenci! A díky spagi!;-) Přidám lepší fotku, hned jak ji zas budu vařit, tady ta nebyla na sporáku déle, než 20 minut:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani ani ta nezřetelná fotka chuťovým buňkám nevadí - hlásej se o slovo :-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: slovenska kapustnice z uzených žeber kapustnice zelova polévka vyprošťovák po flámu polévka vyprošťovák kapustnice polévka polévka kapustnice zelová čalamáda slovenská kapustnice nerez haluškovač polévka po flámu recept na lák na prase spravna zelna polivka recept kotle na zabiječku vyprošťovák po opici polévka s nočkama polívka ze zelové vody zelový salat kotel zabijecka na vareni polévky vyproštovák

Zapomněl/a jsem heslo