Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 13 názorů

Suroviny

2 ks grilovacích žebírek
Marináda:
100 ml oleje
3 PL balzamikového octa
sůl
pepř
šťáva a kůra z 1/2 citrónu
1 PL třtinového cukru
Dresink:
200 g bílého jogurtu
1 PL majonézy
sůl
pepř
nasekaná máta
šťáva a kůra z 1/2 citrónu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz. foto ). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme.

  2. Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně.

  3. Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí, a s čerstvou či grilovanou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Danuš,já to už snad ani komentovat nebudu;-)máš to moc príma:-p:yes::-K
    S chutí jsem se musela usmát nad dvěma posledními komenty:-D:-Dmě napadlo něco podobného:-))

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Proč nám to děláte.... Teď to nevyženu z hlavy až do víkendu, ale celou tu dobu do soboty budu trpět jako zviřátko.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Radim Radim(neregistrovaný)

    Do háje, že já sem vůbec lezu;-(;-(;-(:-*

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Danca: Dík za vysvětlení, nebyla jsem si jistá, jestli nejde o něco extra ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    spagetka: žebírka jsou na fotce. Koupila jsem je v řeznictví Novák u nás v Penny už pod tímto názvem;-). Podle mě se vlastně jedná o bůček krájený na plátky vždy mezi kostmi tak, že na každém kousku právě jedna ta kost (žebro) zůstane...:-):-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • spagetka spagetka

    Dani, jaká "grilovací žebírka" máš na mysli, jinak marinádu si ukládám, vypadá mňamozně ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Danca Danca(autorka receptu)

    srettka, sunny.sofi: moc děkujuuu:-8:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    hosta::-D děkuji, takových by ale bylo, kdo chtějí gril!!:-D
    My jsme odpoledne jeli na navštěvu, proto NE ten česnek, víš..?!:-D:-D Ale ta máta v tom byla překvapivě dobrá, tomu vepřovému to dodalo svěžest a možná i trochu lepší stravitelnost;-):-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Za tohle si ten gril zasloužíš:yes:;-). Já osobně bych vyměnila mátu za česnek, ale to už je maličkost:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Nádhera:yes::-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak to by si manžel pošmáknul:-) Skvělé foto a jistě skvělá bašta. A ta marináda citron-med..nedávno jsem zkoušela a ta kombinace je senzační;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pomerančovo-mátový dresing citronová marináda marináda s citronem žebra v citronové marinádě jaká žebírka na gril tncz nova eliška