Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebra - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Žebírko v bešamelu

Žebírko v bešamelu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu. Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a…

Vepřová žebírka s hřiby

Vepřová žebírka s hřiby

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Masitá žebra nebo nízký bůček opereme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a dáme na pekáč, který můžeme vymazat sádlem (je-li maso málo tučné). Potřeme nebo posypeme…

Štědrovečerní kapustnice

Štědrovečerní kapustnice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…

poslirecept

150 min

Plněná žebra z daňka

Plněná žebra z daňka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak…

Handour

120 min

Antidietní žebra

Antidietní žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé…

pavelk

150 min

Uzená polévka s drobením

Uzená polévka s drobením

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do tlakového hrnce dáme vařit žebírko, celer, mrkev, cibulky, česnek, bobkový list, libeček, nové koření a pepř. Vaříme 45 minut.Do druhého hrnce dáme vařit vodu,…

Jaromira18

60 min

Variace na domácí boršč

Variace na domácí boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…

Jehněčí žebírka

Jehněčí žebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…

tejaja

85 min

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní…

MamlajdaD

90 min

Jehněčí žebírka v kyselém zelí

Jehněčí žebírka v kyselém zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…

1 2 3