Telecí žebírka se zeleninou a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hl. mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Žebra vyjmeme, osmahneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hl. mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Žebra vyjmeme, osmahneme…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu. Podél…
Masitá žebra nebo nízký bůček opereme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a dáme na pekáč, který můžeme vymazat sádlem (je-li maso málo tučné). Potřeme nebo posypeme…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, osolíme rychlosolí PRAGANDA a potřeme směsí mletého hovězího masa ve stejně vysoké vrstvě. Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se…
Svaříme zálivku - vše, kromě vody, krátce povaříme, pak smícháme s vodou. Žebírka naporcujeme na menší kousky, které z obou stran zprudka osmahneme na pánvi na trošce…
Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče. Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu). K polévce přidáme worchester a…
Maso, brambory a česnek pomeleme nebo rozmixujeme. Přidáme protlak, kečup, tatarku a koření. Cibuli nakrájíme nadrobno a nakonec už jen vařečkou vmícháme do pomazánky…
Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé…
Všetky prísady na pastu zmiešame ( cesnak prelisujeme ), potrieme rebierka a odložíme na 24 hod do chladničky. Potom osolíme z oboch strán a pečieme v rúre cca 45 minút.…
Kližku odblaníme, prošpikujeme. V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na…
Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…
Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Na pánev dáme rozehřát sádlo a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Uzené maso pokrájíme na malé kousky a jakmile začne cibule…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Kuřecí stehna vykostíme, posolíme, pomažeme Wasabi pastou, položíme plátek šunky a sýru, zformujeme do původního stavu,p osypeme kořením a dáme na pekáč, do kterého jsme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…
Okraje žebírka nařízneme, potřeme olejem, poklademe na jemné plátky nakrájeným česnekem a na 12 hodin dáme do chladničky. Zhruba 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko z…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata necháme ve větších kouscích. Žebírka nakrátíme na menší kousky (porce).Na oleji zpěníme cibuli, pak i česnek,…
Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz. foto ). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme. Asi 2 hodiny před…
Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín ( alebo paplóna ). Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do…
Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu. Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a…
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
Do tlakového hrnce dáme maso, mrkev, celer, cibuli, česnek, koření, zalijeme vodou a dáme vařit. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto na nudle, podle potřeby přidáme…
Jehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou,…
Do tlakového hrnce dáme uzená žebírka, zalijeme je vodou, přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli a vaříme pod tlakem 30 minut. Pak vývar zcedíme, mrkev a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami