Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebra - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Polévka z  chrástu červené řepy

Polévka z chrástu červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá…

pavelk

75 min

Celý oběd z vepřových žeber

Celý oběd z vepřových žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…

Terchovská sváteční kapustnica

Terchovská sváteční kapustnica

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…

mkab

90 min

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…

Pohanková polévka s uzeným masem

Pohanková polévka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín ( alebo paplóna ). Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do…

Antidietní žebra

Antidietní žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé…

pavelk

150 min

Grilovaná vepřová řebírka

Grilovaná vepřová řebírka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Všetky prísady na pastu zmiešame ( cesnak prelisujeme ), potrieme rebierka a odložíme na 24 hod do chladničky. Potom osolíme z oboch strán a pečieme v rúre cca 45 minút.…

tejaja

50 min

Uzená polévka s drobením

Uzená polévka s drobením

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do tlakového hrnce dáme vařit žebírko, celer, mrkev, cibulky, česnek, bobkový list, libeček, nové koření a pepř. Vaříme 45 minut.Do druhého hrnce dáme vařit vodu,…

Jaromira18

60 min

Variace na domácí boršč

Variace na domácí boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…

Čočkový hrnec s jehněčím

Čočkový hrnec s jehněčím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky…

tejaja

85 min

1 2 3