Marinované vepřové žebírko

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: Dle masa 4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

1,2 kg vepřového žebírka z bůčku
1 dl vývaru
Marináda:
1 malý rajský protlak
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce červeného vinného octa
2 stroužky našprtaného česneku
sůl
1 lžička hořčice
1 lžíce medu
sladká mletá paprika
chilli
rozmarýn
1 lžíce oleje
1 lžička worcesteru
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.

  2. Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny pomalu péct, při teplotě 100 stupňů.

  3. Sundám alobal, potřu marinádou, která zůstala v sáčku a na závěr 30 minut griluji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované vepřové žebírko

  • MamlajdaD MamlajdaD

    milda44: Díky! Napsala jsem omylem poděkování autorovi receptu, ale to nevadí, za ty jeho pěkné recepty si dík zaslouží, tak snad se nebude zlobit:-8;-) Vám děkuji za vaší zkušenost, já v pomalém hrnci vařím, ale nepeču, to jsem zkusila jen jednou a nevyhovovalo mi to, bylo to moc "uvařené", spíš převařené. Takže to budu muset hlídat. Ale to už je maličkost! Ještě jednou dík a zdravím!

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    krkovicka.x: :-8 Díky, to jsem chtěla vědět, zkusím. Zítra jedu k řezníkovi - objevila jsem malé soukromé řeznictví, majitel má i malá jatka a na objednávku prý dodá z hovězího či vepřového co zákazník požaduje. Maso má pěkné, z českých chovů, dokonce i o něco levnější, než v jiných řeznictvích. Díky za radu ( já taky používám u pomalého hrnce druhý stupeň se 120st. C.)! Až to udělám a ochutnám, dám vědět . ;-) Zdravím a přeju hezký den!

    Odpovědět

  • milda44 milda44

    MamlajdaD: Dělal jsem škvarky v pomalém asi 80°a potom druhé při 120° -vyhrály to ty při 120°-Ta teplota tam musí být

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    MamlajdaD:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Tak do tohohle se asi pustím, to vypadá lákavě:-8. Možná by se ta první fáze tepelné úpravy mohla udělat v pomalém hrnci? Buď na I. stupeň - cca teplota zhruba okolo 90 st. C, nebo na II. st. při teplotě okolo 110-120 st. C. Poradíte ohledně teploty? Ono by to bylo levnější (i když trouba při 100 st. C také zase tolik nespořebuje). No a pak bych to šoupla pod gril, jak píšete v receptu. ;-) Myslím, že to maso bude mít ještě lepší, intenzivnější chuť, nežli nakládané vařené bůčky, i když i ty jsou dobré. ;-) :-D Díky za radu. :-8

    Odpovědět

  • jahudka40 jahudka40

    :yes: bezva receptik

    Odpovědět

Tématické fráze: nejlepší marinovaná vepřová žebírka marinovaná žebírka marinovana veprova zebirka marinované vepřové žebírka marinované zebirka recept na marinovaná žebírka vepřova žebirka marinovana marinování žebírek marinovaný zebirka vepřové žebírko na grilu vepřové žebírko zebirka marinovana marinované žebírko vepřový žebírka marinované vepřová žebírka marinovaná žebírka recept marinované žebírka recept marinování vepřových žebírek marinovaná žebírka na grilu vepřové žebírko marinované

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít