Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské gnocchi, tedy noky z bramborového těsta, jsou delikatesou, kterou připravíte během chvilky. I když se dají koupit v podobě polotovaru, domácí jsou domácí. Vyvarujte se častých chyb při jejich přípravě.

Gnocchi jsou oblíbené pro svou rychlost přípravy i proto, že je lze připravit na slaný i sladký způsob. Využijte zbylých brambor a uvařte si skvělou přílohu, která se hodí k nejrůznějším omáčkám i masu. Stačí předejít častým chybám a můžete stolovat.

Časté chyby během přípravy gnocchi

Následující výčet chyb vám pomůže se zorientovat v přípravě těchto italských nočků a předejít tak zbytečným chybám, kterých se často dopouštíme.

  1. Použitím přílišného množství mouky vzejdou z vaší snahy velmi hutné a nepoživatelné válečky. Proto přidávejte mouku v malém množství a postupně.
  2. Nezaměňujte mouku - k přípravě gnocchi se používá mouka hladká, aby byly jemné. S těstem pak pracujte rychle, aby nezačalo řídnout.
  3. Zapomeňte na teplé brambory, těsto by bylo příliš řídké. K přípravě gnocchi jsou potřeba již vychladlé brambory, klidně použijte ty z předchozího dne. 
  4. Příliš měkké těsto se rychle rozvaří a z vaší snahy nezbude zhola nic. Řiďte se receptem, nejlépe nějakým vyzkoušeným či již osvědčeným.
  5. Rozvařené nočky nejsou prakticky k jídlu. Hotové gnocchi vyplavou na hladinu a v ten moment je okamžitě sbírejte pomocí děrované naběračky.

V jaké podobě máte gnocchi nejraději vy? Dáváte přednost slané variantě s omáčkou nebo té sladké s ovocným rozvarem? U nás na plné čáře vítězí gnocchi po česku - se zelím a slaninou, jejichž přípravou vás provede názorný videorecept:

Komentáře

Další tipy a triky