5 častých chyb při přípravě gnocchi: Záleží na mouce i na rychlosti práce s těstem
Italské gnocchi, tedy noky z bramborového těsta, jsou delikatesou, kterou připravíte během chvilky. I když se dají koupit v podobě polotovaru, domácí jsou domácí. Vyvarujte se častých chyb při jejich přípravě.
Gnocchi jsou oblíbené pro svou rychlost přípravy i proto, že je lze připravit na slaný i sladký způsob. Využijte zbylých brambor a uvařte si skvělou přílohu, která se hodí k nejrůznějším omáčkám i masu. Stačí předejít častým chybám a můžete stolovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby během přípravy gnocchi
Následující výčet chyb vám pomůže se zorientovat v přípravě těchto italských nočků a předejít tak zbytečným chybám, kterých se často dopouštíme.
- Použitím přílišného množství mouky vzejdou z vaší snahy velmi hutné a nepoživatelné válečky. Proto přidávejte mouku v malém množství a postupně.
- Nezaměňujte mouku - k přípravě gnocchi se používá mouka hladká, aby byly jemné. S těstem pak pracujte rychle, aby nezačalo řídnout.
- Zapomeňte na teplé brambory, těsto by bylo příliš řídké. K přípravě gnocchi jsou potřeba již vychladlé brambory, klidně použijte ty z předchozího dne.
- Příliš měkké těsto se rychle rozvaří a z vaší snahy nezbude zhola nic. Řiďte se receptem, nejlépe nějakým vyzkoušeným či již osvědčeným.
- Rozvařené nočky nejsou prakticky k jídlu. Hotové gnocchi vyplavou na hladinu a v ten moment je okamžitě sbírejte pomocí děrované naběračky.
V jaké podobě máte gnocchi nejraději vy? Dáváte přednost slané variantě s omáčkou nebo té sladké s ovocným rozvarem? U nás na plné čáře vítězí gnocchi po česku - se zelím a slaninou, jejichž přípravou vás provede názorný videorecept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí bramborové gnocchi uvařte podle videonávodu. Naprosto předčí ty kupované
Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Desatero rad na téma noky a nočky: Seznámíme vás s jejich přípravou, podáváním a uchováním
Komentáře