Usmažte si domácí donuty a kupované již nebudete chtít. Potřebujete dva pomocníky
Donuty jsou koblížky ve tvaru prstence s lahodnou polevou. Milují je hlavně děti a na pultech obchodů je najdeme v různém barevném provedení, případně s posypkami. Doma upečené se s kupovanými nedají srovnat. Jak nejlépe vytvořit typický tvar donutky, to vám poradíme v dnešním článku.
Americké koblížky se staly velmi rychle hitem i u nás. Jsou výbornou alternativou na rychlou svačinu nebo jenom k mlsání. V domácích podmínkách se nejčastěji smaží stejně jako klasické koblížky v hrnci s vrstvou oleje nebo pečou v troubě, případně můžete vyzkoušet elektronický donutovač.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvarovat donuty
Základní recept na děrované donuty je jednoduchý. Na zhruba 15 kusů vám postačí: 130 g vody, 1 lžíce rumu, 30 g změklého sádla, 1 žloutek, 25 g cukru, špetka soli, 100 g hladké mouky, 200 g hrubé mouky, 15–18 g vanilkového pudinku (1/2 sáčku pudinkového prášku) a 10 g čerstvého droždí.
- Z uvedených surovin si nejprve vypracujte těsto, které necháte cca 45 minut kynout.
- Těsto následně propracuje a rozválejte, zhruba na šířku malíčku.
- Pokud nemáte vykrajovátko na donuty, využijte jako jednoduché pomocníky obyčejnou větší skleničku, se kterou uděláte tvar donutu, a malý panák (štamprli), který vám pomůže vytvořit dírku uprostřed.
- Donuty nechte ještě další půlhodinu kynout a poté je ve vyšší vrstvě oleje usmažte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Komentáře