Pšenično-žitný chleba se směsí semínek

Suroviny

150 g syrovátky (po vykapaném kefíru, tvarohu)
220 g vody
100 g žitné chlebové mouky
400 g pšeničné chlebové mouky
2 lžíce žitného kvásku
2 lžičky soli
lžička kmínu
10 g čerstvého droždí
2-3 lžíce směsi semínek:
dýňová semínka
sezamová semínka
lněná semínka
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.

  2. Použijeme program Základní (Klasik).

  3. Upečený chleba vyklepneme a dáme vychládnout na kovovou mřížku.

Komentáře k receptu Pšenično-žitný chleba se směsí semínek

Tématické fráze: kváskový pšenično žitný celozrnný chléb kvasek z chlebove smesi