Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda bez cukru má stejné vlastnosti jako klasická marmeláda s cukrem. Možná má trochu jinou chuť a kratší trvanlivost, ale to nic nemění na tom, že si ji mohou dopřát i lidé, kteří se cukru z nějakého důvodu vyhýbají.

Marmeláda bez cukru je v poslední době ve velké oblibě. Možná je to proto, že mnoho lidí začíná dbát na zdravý životní styl a bílý cukr vyřazují z jídelníčku. Nemusíme se však vůbec bát, že se džemy a zavařeniny budou bez cukru kazit.

Jak dlouho vydrží marmeláda bez cukru

Malé skleničky poctivě vyvaříme a plníme je horké:

  • Sterilovaná marmeláda, naplněná do skleniček a po sterilování otočená víčkem dolů, vydrží minimálně jeden rok.
  • Nesterilovanou marmeládu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů - několik týdnů vydrží, ale musíme ji kontrolovat.
  • Blesková marmeláda, umístěná po vychlazení v ledničce, se musí spotřebovat co nejdříve. Trvanlivost jí prodlouží lžička rumu na povrchu.
  • Marmelády s umělým sladidlem vydrží po sterilování až půl roku - po otevření je musíme spotřebovat během několika dnů.

Pokud máme štěstí na opravdu zralé meruňky, můžeme zkusit připravit meruňkovou marmeládu podle videa, ale tentokrát bez cukru:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více