Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní odpoledne. A tento dvoubarevný hruškový koláč je přesně to, co k němu potřebujete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 946 kJ / 5 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,81 g |
Tuky | 300,19 g |
Vláknina | 75,75 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 582 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 516,34 g |
Postup přípravy
Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem, posekané oříšky a nakonec už jen lehce vmícháme marinované hruškové kostičky i s rumem a šťávou, kterou pustily. Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, boky formy potřeme máslem. Do formy rozetřeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta dobře vmícháme kakao, mléko a skořici. Tmavé těsto opatrně natřeme na světlé těsto ve formě. Krok 4: Čtyři hrušky, které jsme nechali na obložení koláče, přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jádřince a každou půlku nahoře několikrát mělce nařízneme. Půlky hrušek naklademe dokola nahoru na těsto. Každou půlku hrušky lehce posypeme hnědým cukrem.
Asi dvě hrsti oříšků nasekáme nožem nahrubo a nasypeme na povrch koláče. Krok 5: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.
Před podáváním necháme koláč zcela vychladnout.
Zveřejněno 24. 1. 2021 21:26
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bk3Y
Moje poznámka
Dvoubarevný hruškový koláč s oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bk3Y
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 6 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 20 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 20 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 17 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 18 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 18 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 19 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 19 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 20 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 20 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 20 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr hnědý,
vejce,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
ořechy lískové,
hruška,
rum,
kakao,
mléko,
skořice,
hruška,
cukr hnědý,
ořechy lískové
Komentáře