Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ohřát smažené řízky? Poradíme vám 3 možnosti, aby zůstaly měkké a křupavé
Zdroj: Pixabay - 4666192

Obalený, osmažený a v lednici uchovaný řízek už není to, co má být. Jsou lidé, kteří mají studené řízky rádi a pochutnají si na nich třeba s chlebem. K obědu už ale ohřátý řízek tak chutný není - je gumový a opadává z něj trojobal.

Zbyla vám hromada řízků a rádi byste je snědli třeba další den? Jak ohřát řízky, aby byly jako čerstvé? Poradíme vám tři tipy na tepelnou úpravu, která zajistí, že řízky budou měkké a trojobal hezky křupavý.

Jak ohřát smažené řízky

Máme na výběr ze tří možností:

  1. V mikrovlnné troubě - maso se prohřeje, ale trojobal zvlhne, pokud ho přiklopíme poklopem. Pokud řízek ohříváme dlouho, bude maso gumové.
  2. V horkovzdušné troubě je nejvhodnější umístit řízky na mřížku nad plechem a prohřívat několik minut. Musíme hlídat, aby se trojobal nespálil.
  3. Na pánvi se řízek ohřívá rychlým osmažením, ale jen v malém množství tuku, protože jednu porci tuku už získal první tepelnou úpravou.

Podle našeho videa můžete připravit řízky se sýrovým trojobalem, které jsou pečené v troubě, nikoliv smažené na pánvi:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více