Jak ohřát smažené řízky? Poradíme vám 3 možnosti, aby zůstaly měkké a křupavé
Obalený, osmažený a v lednici uchovaný řízek už není to, co má být. Jsou lidé, kteří mají studené řízky rádi a pochutnají si na nich třeba s chlebem. K obědu už ale ohřátý řízek tak chutný není - je gumový a opadává z něj trojobal.
Zbyla vám hromada řízků a rádi byste je snědli třeba další den? Jak ohřát řízky, aby byly jako čerstvé? Poradíme vám tři tipy na tepelnou úpravu, která zajistí, že řízky budou měkké a trojobal hezky křupavý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát smažené řízky
Máme na výběr ze tří možností:
- V mikrovlnné troubě - maso se prohřeje, ale trojobal zvlhne, pokud ho přiklopíme poklopem. Pokud řízek ohříváme dlouho, bude maso gumové.
- V horkovzdušné troubě je nejvhodnější umístit řízky na mřížku nad plechem a prohřívat několik minut. Musíme hlídat, aby se trojobal nespálil.
- Na pánvi se řízek ohřívá rychlým osmažením, ale jen v malém množství tuku, protože jednu porci tuku už získal první tepelnou úpravou.
Podle našeho videa můžete připravit řízky se sýrovým trojobalem, které jsou pečené v troubě, nikoliv smažené na pánvi:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře