Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Arašídové máslo je velmi oblíbenou pomazánkou, která je bohatá na nenasycené mastné kyseliny a také bílkoviny. Má lahodnou chuť, krémovou konzistenci a široké využití v kuchyni. Hodí se například na snídani, do dezertů i omáček.
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá a můžeme ji připravit i doma. Stačí nám k tomu pouze arašídy a výkonný mixér. Využít ji můžeme do koláčů, křehkých sušenek a jiných dezertů. Dodá jim lahodnou chuť a obohatí je o vitamíny, minerály a zdravé tuky.
Mohlo by vás zajímat
Jak si vyrobit arašídové máslo
Na toto máslo budeme potřebovat 500 g neochucených arašídů,1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu a půl lžíce soli.
-
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vysypeme arašídy na plech a vložíme do trouby.
-
Arašídy v troubě ponecháme cca 10–15 minut, přičemž je pravidelně mícháme.
-
Po vytažení necháme arašídy vychladnout a následně je sesypeme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi.
-
Mixujeme do té doby, než vznikne máslo. To může trvat klidně i 15–20 minut, proto neztrácejme trpělivost.
-
Rozmixované máslo uskladníme do skleničky a uzavřeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí ginger shot? Nemusíte je kupovat, podívejte se na video
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Skořicové šneky s arašídovým máslem: Jemně nadýchané pečivo z kynutého těsta voní skořicí a snadno se připravuje
Komentáře