Jak připravit novoroční koleno? Je to téměř bezpracný a přitom tak chutný oběd
Pomalu pečené vepřové koleno, ze kterého odpadává maso od kosti, to je lahoda, které málokdo odolá. Příprava kolena je naprosto jednoduchá a oceníte ji po právě probdělé noci. Pojďte se podívat, jak si takový pokrm připravit.
Většina z nás na Silvestra ponocuje a tím pádem později vstává. Někteří, v tom lepším případě, jen s bolestí hlavy. Komu by se ale pak chtělo vařit? Ohromnou výhodou pomalu pečeného kolene je, že ho dáte do trouby před spaním a o nic více se nestaráte.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct novoroční koleno
Vše si můžete připravit předem a večer koleno jen zalít pivem a dát péct.
- Mrkev, petržel, cibuli a celer pokrájíme na větší kostky.
- Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, a kdo chce, přidá ještě oregano a rozmarýn.
- Koleno nařízneme podél kosti, aby se lépe propeklo, a pořádně osolíme.
- Do pekáče vložíme zeleninu a koření, koleno a zalijeme pivem. Můžeme použít i černé pivo, šťáva pak bude sladší a karamelovější.
- Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 6–8 hodin na 120 °C. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se utvořila kůrčička.
- Podáváme s chlebem a můžeme přidat i dušenou zeleninu.
Koleno před pečením můžete marinovat, povařit nebo péct uzené koleno. Každé bude trochu jiné, ale vždy velmi chutné. Pokud jste ještě novoroční koleno nedělali, vyzkoušejte a uvidíte sami, že si ho zamilujete. Podívejte se ještě na videorecept pro inspiraci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 4 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2024 08:43
Přečtěte si Zobrazit více
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné: Varianta klasické polévky nadchne i odpůrce originálu, její chuť je jemná a lahodná
Jak na šťavnaté řízky z bedel: Nejlepší jsou smažené na sádle, důležité je použít do trojobalu tu správnou mouku
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře