Pečené koleno á la "Růženka"

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

Doba přípravy: vaření 2 hodiny, pečení 1,5 hodiny (cca) Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

zadní vepřové koleno
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sůl
černé pivo
Marináda:
6 stroužků česneku
1 PL worchesteru
2 PL sójové omáčky
6 PL ostrého kečupu
1 KL medu
2 KL gyros koření
1 KL solamylu
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli.

  2. Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme minimálně přes noc do marinády (čím déle tím lépe).

  3. Upečeme v troubě a podléváme vývarem a černým pivem

Poznámka

Léta jsme na toto geniální koleno chodívali do jedné hospůdky a snažili se získat recept, bez úspěchu. Až jednou...:-)

Omlouvám se za fotku, úplně jsem zapomněla fotit, jak jsem se na něj těšila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 945 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené koleno á la "Růženka"

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Hledala jsem na netu recepta natrefila na tento a zaujal mě,takže jsem kolínko uvařila,manžel ho naplácal tou směsí a zítra pečeme...jsem zvědavá....:-)

    Odpovědět

  • maiklovic:to mě moc těší, my ho milujeme:-D

    Odpovědět

  • maiklovic maiklovic

    už jdu dělat potřetí. :-):-p je naprosto vynikající!!! :yes: bodík

    Odpovědět

  • Jiří Rokyta Jiří Rokyta(neregistrovaná)

    Pepe, v Globusu mají zadní vepřové kolena o hmotnosti 1,5 - 2 kg.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Komentáře netýkající se hodnocení receptu jsou přesunuty:
    http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2270

    Odpovědět

  • Filipa Filipa

    Mám vyzkoušené a vřele doporučuji,je výborné

    Odpovědět

  • Pepe:A nekupujete přední? Na fotce jsou dvě zadní

    Odpovědět

  • casino casino

    Pepe:
    Prasátko má 4 nožky:-)
    Vy patrně kupujete kolínka z toho předního páru ale zde je koleno z toho zadního páru (cca 1,5kg);-)

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Fotografia vyzerá velmi lákavo, ale je na nej bravcové (vepřové) koleno alebo je to koleno japonského zápasníka sumo?
    My niekedy koleno kupujeme a vázi aj s kostou 400-500 g.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-p:-p:-p Mňam, moc lákavé kolínko, hned bych si dala. Přistrkuji talířek a prosím o pláteček s hezky vypečenou kůžičkou a k tomu trochu křenu. Chlebík už mám připravený.
    ;-) Na Silvestzra a Nový rok jsme také měli kolínko, ale uzené - a také moc dobré. :yes:1.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: uzené koleno přední vepřové koleno zadní pečené přední koleno pečené vepřové koleno recept pomalu pečené uzené koleno pečené koleno jak udělat naložené vepřové koleno recept na vynikající pečená kolena pečené zadní koleno uzené koleno přední recept pečené koleno přes noc vařené uzené vepřové koleno jak udělat zadní koleno přední kolena, recepty pečené koleno a lá vepřové koleno přední nebo zadní přední koleno recept marináda na pečené koleno přední pečené koleno vynikající pečené koleno

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít