Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salámová pomazánka je pro mnoho z nás velmi oblíbená především proto, že je rychle připravená a využijete k ní ingredience, které máte běžně v lednici. Namazaná na čerstvém pečivu je přímo neodolatelná.

Pomazánky chutnají báječně namazané na chlebíčcích či jednohubkách, jako občerstvení pro návštěvu nebo s čerstvým pečivem jako rychlá večeře pro celou rodinu. Poradíme, jak připravit lahodnou salámovou pomazánku za pár minut.

Jak připravit salámovou pomazánku

Na rychlou salámovou pomazánku vám postačí pouze několik základních surovin a lahodnou dobrotu máte hotovou. 

Na přípravu základní dávky pomazánky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Salám nejprve umelte na masovém mlýnku nebo nastrouhejte na jemném struhadle do mísy.
  2. Nyní obě papriky, okurky a cibuli nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte. Vše vložte do mísy k salámu.
  3. Dále přidejte majonézu, hořčici a důkladně promíchejte.
  4. Pokud je třeba, dochuťte pomazánku solí, pepřem a poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Uložte do lednice vychladit alespoň na 1 hodinu.
  5. Hotovou pomazánku lze namazat na různé druhy pečiva a ozdobit čerstvou zeleninou.

Salámová pomazánka patří mezi nejoblíbenější nátěrky na chlebíčky. Je tak snadná, že ji zvládnou i začátečníci v kuchyni. Přípravu si můžete vyzkoušet pomocí rychlého videoreceptu. Stejně tak je dokonale lahodná pomazánka se šunkou.

Komentáře

Další tipy a triky