Jak připravit salámovou pomazánku? Stačí pár minut a pomazánka je na stole
Salámová pomazánka je pro mnoho z nás velmi oblíbená především proto, že je rychle připravená a využijete k ní ingredience, které máte běžně v lednici. Namazaná na čerstvém pečivu je přímo neodolatelná.
Pomazánky chutnají báječně namazané na chlebíčcích či jednohubkách, jako občerstvení pro návštěvu nebo s čerstvým pečivem jako rychlá večeře pro celou rodinu. Poradíme, jak připravit lahodnou salámovou pomazánku za pár minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit salámovou pomazánku
Na rychlou salámovou pomazánku vám postačí pouze několik základních surovin a lahodnou dobrotu máte hotovou.
Na přípravu základní dávky pomazánky budete potřebovat tyto suroviny:
- Salám nejprve umelte na masovém mlýnku nebo nastrouhejte na jemném struhadle do mísy.
- Nyní obě papriky, okurky a cibuli nakrájejte nadrobno, bylinky nasekejte. Vše vložte do mísy k salámu.
- Dále přidejte majonézu, hořčici a důkladně promíchejte.
- Pokud je třeba, dochuťte pomazánku solí, pepřem a poté ji zakryjte potravinářskou fólií. Uložte do lednice vychladit alespoň na 1 hodinu.
- Hotovou pomazánku lze namazat na různé druhy pečiva a ozdobit čerstvou zeleninou.
Salámová pomazánka patří mezi nejoblíbenější nátěrky na chlebíčky. Je tak snadná, že ji zvládnou i začátečníci v kuchyni. Přípravu si můžete vyzkoušet pomocí rychlého videoreceptu. Stejně tak je dokonale lahodná pomazánka se šunkou.
Komentáře