Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu je nejznámější italský dezert, který našel oblibu po celém světě. Podle tradičního receptu je připravováno z mascarpone, avšak tento dezert je často dělán i s náhražkami, jako je například pomazánkové máslo, tvaroh nebo zakysaná smetana.

Tiramisu je lahodný dezert ze smetanového sýru mascarpone, který doplňují piškoty namočené v silné espresso kávě. Povrch tiramisu se zasypává kvalitním kakaem. Následující recept vám nabídne levnější alternativu, která přesto chutná báječně.

Jak připravit tiramisu bez mascarpone

Tiramisu bez mascarpone je na přípravu velmi jednoduché, pustit se do něj mohou i začátečníci v kuchyni.

Na větší plech nepečeného tiramisu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve na velký plech naskládejte jednu řadu piškotů.
  2. Připravte si jeden větší hrnek rozpustné kávy s troškou rumu.
  3. Nyní v míse vyšlehejte smetany společně s cukrem.
  4. Dále do tuhého krému důkladně vmíchejte pomazánková másla.
  5. Na vyskládané piškoty nalijte polovinu kávy s rumem a potřete je polovinou připraveného krému.
  6. Nyní naskládejte další vrstvu piškotů a znovu je polijte druhou polovinou kávy. Na piškoty natřete všechen zbylý krém.
  7. Připravené tiramisu nechte uležet v lednici alespoň 24 hodin, poté dezert posypte vrstvou holandského kakaa a vychutnejte si ho k šálku lahodné kávy.

Pokud toužíte vyzkoušet pravé italské tiramisu bez náhražky, inspirujte se rychlým videoreceptem, který vám představí postup krok za krokem. 

Přejeme dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky