Jak udělat tiramisu bez mascarpone? I z levných surovin vykouzlíte skvělý dezert
Tiramisu je nejznámější italský dezert, který našel oblibu po celém světě. Podle tradičního receptu je připravováno z mascarpone, avšak tento dezert je často dělán i s náhražkami, jako je například pomazánkové máslo, tvaroh nebo zakysaná smetana.
Tiramisu je lahodný dezert ze smetanového sýru mascarpone, který doplňují piškoty namočené v silné espresso kávě. Povrch tiramisu se zasypává kvalitním kakaem. Následující recept vám nabídne levnější alternativu, která přesto chutná báječně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tiramisu bez mascarpone
Tiramisu bez mascarpone je na přípravu velmi jednoduché, pustit se do něj mohou i začátečníci v kuchyni.
Na větší plech nepečeného tiramisu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve na velký plech naskládejte jednu řadu piškotů.
- Připravte si jeden větší hrnek rozpustné kávy s troškou rumu.
- Nyní v míse vyšlehejte smetany společně s cukrem.
- Dále do tuhého krému důkladně vmíchejte pomazánková másla.
- Na vyskládané piškoty nalijte polovinu kávy s rumem a potřete je polovinou připraveného krému.
- Nyní naskládejte další vrstvu piškotů a znovu je polijte druhou polovinou kávy. Na piškoty natřete všechen zbylý krém.
- Připravené tiramisu nechte uležet v lednici alespoň 24 hodin, poté dezert posypte vrstvou holandského kakaa a vychutnejte si ho k šálku lahodné kávy.
Pokud toužíte vyzkoušet pravé italské tiramisu bez náhražky, inspirujte se rychlým videoreceptem, který vám představí postup krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře