Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Řízky balené v trojobalu, to je klasika, která se hodí i na sváteční stůl. Stačí vzít tři suroviny, které máme obvykle doma, zabalit do nich plátky masa, sýru nebo zeleniny, a hned se můžeme pustit do smažení. Úspěch u strávníků je zaručen.
Když si přejeme na plátcích masa, sýru, hub nebo zeleniny vytvořit výtečnou křupavou kůrčičku, tak tím nejjednodušším je použít trojobal, tak jak ho známe od našich maminek a babiček. Není třeba ho nijak vylepšovat, kouzlo výborné chuti spočívá v jeho jednoduchosti.
- Na trojobal si připravíme tři základní suroviny, a těmi jsou hladká mouka, vejce a strouhanka. Množství určíme podle počtu obalovaných řízků, není problém později přidat vejce nebo přisypat mouku či strouhanku.
- Budeme potřebovat tři misky a do každé z nich dáme jednu z uvedených surovin.
- Do první misky nasypeme hladkou mouku.
- Do druhé hlubší misky rozklepneme vejce a trošku soli, a pomocí vidličky je rozšleháme. Můžeme přidat trochu vody či mléka.
- Do třetí misky nasypeme strouhanku. Pokud se nám během obalování objeví ve strouhance hrudky, odstraníme je.
- Správné pořadí obalování: Maso, sýr, houby nebo zeleninu obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- Řízky smažíme v dobře rozpáleném tuku, během smažení je otočíme.
Čím vylepšit nebo nahradit trojobal
Trojobal můžeme různě vylepšovat nebo ochucovat (např. kořením, česnekem, kukuřičnými lupínky). K obalování se dají použít i nejrůznější těstíčka, mezi nimiž vyniká sýrové. Ale přece jen, klasický trojobal je nepřekonatelný.
Jak obalit řízky z mletého masa
V následujícím video-receptu se můžete podívat, jak připravit a usmažit mleté řízky s nivou, balené v klasickém trojobalu. Řízky z mletého masa a sýru jsou velmi oblíbené i mezi dětmi.
A jak balíte nejraději řízky vy? Budeme rádi, když se s námi o své tipy podělíte do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Připadám si jako přežraný hroznýš, říkal Karel Čapek po obědě v české hospodě. Jeho oblíbeným jídlem byly palačinky se špenátem
Jak nejlépe obalit řízky? Trojobal pro změnu ochutíme bylinkami a kořením, část strouhanky nahradíme kukuřičnými lupínky
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka
Komentáře