Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Top recepty

Řízky na různé způsoby jsou typickým jídlem naší kuchyně, které podáváme nejen při svátečních příležitostech. Připravujeme je z některých druhů masa, ale můžeme do nich použít i např. sýr, zeleninu nebo houby.

Do našeho přehledu jsme vybrali sedm receptů, které patří mezi nejčtenější z našeho receptáře. Náš výběr zahrnuje např. recepty na řízky v těstíčku, doplněné strouhaným sýrem, nebo ochucené pikantním kořením, či předem naložené v jogurtové marinádě.

1. místo

Plněné řízky se sýrovou omáčkou upečeme z kotlety, kterou prořízneme na kapsu a naklepeme. Ochutíme, naplníme směsí, uzavřeme párátky, obalíme v mouce a usmažíme. Na talíři přelijeme omáčkou, kterou připravíme z Nivy rozpuštěné v mléce.

2. místo

Prezidentské řízky se připravují v jednom pekáčku, a i když je náš recept z kuřecího masa, použít se dá i jiné. Maso rozložíme na pekáček, ochutíme, poklademe kolečky cibule a plátky uzeniny. Poté zalijeme směsí vajec a nastrouhaného sýru, upečeme v troubě dozlatova a podáváme.

3. místo

Sýrová těstíčka na obalování řízků jsou velmi oblíbená. Rozšleháme nejprve vejce s mlékem a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr, případně i salám a pažitku. Plátky masa obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.

4. místo

Plátky masa osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a narovnáme na vymazaný plech. Potřeme hořčicí, poklademe plátky cibule a posypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě. Vhodnou přílohou jsou brambory.

5. místo

Kuřecí řízky podle tohoto receptu budou výrazně pikantní, k balení použijeme totiž vejce smíchaná s hořčicí a česnekem. Strouhanku k obalení doplníme strouhaným sýrem a mletou paprikou. Upečeme v troubě do zezlátnutí.

6. místo

Kuřecí řízečky získají díky marinování v jogurtu šťavnatost a křehkost, navíc jim dá zajímavou chuť třený česnek a grilovací koření. Po marinování je pouze obalíme ve strouhance a usmažíme. 

7. místo

Loštické řízky připomínají oblíbené holandské, ale strouhaný sýr nahrazují olomoucké tvarůžky. O výraznou chuť se postará česnek, pepř a majoránka. Ze směsi tvoříme oválné placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme.

Jak upéct řízky v klasickém trojobalu

Na závěr máme připravený ještě bonus - videorept na kuřecí řízky v klasickém trojobalu, které výborně chutnají s bramborovým salátem.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky