Jak tvarovat chlebové těsto. S videonávodem je to snadné
Upéct vlastní výborný chleba je díky domácí pekárně snadnější, ale jde to i bez ní. Požitek z domácího krásně křupavého chleba je mnohem lepší než z toho kupovaného, takže proč to nezkusit. Stačí se naučit, jak s těstem vhodně zacházet.
Receptů na chlebové těsto je mnoho, v málokterém se ale dočtete, jak chlebové těsto správně zpracovat, tedy takzvaně stáčet. Na videu vidíte pohyby rukama, které si snadno osvojíte a díky nimž bude hotový chleba krásně kulaťoučký.
Jak na stáčení chleba
Základem je hotové chlebové těsto.
- Vál pomoučíme a vložíme na něj připravené chlebové těsto.
- Pomocí stěrky těsto několikrát přeložíme.
- Poté těsto překládáme rukama – několikrát ho trochu vyvěsíme a přeložíme napůl.
- Nakonec ho ještě jednou vyvěsíme a svineme do ruličky.
- Těsto zformujeme do bochníku a dáme dokynout do ošatky nebo na pečicí papír na plech.
- Chleba postříkáme vodou a dáme péct.
Ne nadarmo u nás vítáme návštěvy chlebem a solí, že?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Oblíbené kokosky můžeme na plech tvarovat několika způsoby. Poradíme tři postupy, které jsou rychlé a snadné
Komentáře