Domácí Raffaello kuličky: Jsou jen ze tří ingrediencí a dokonale připomínají známé Raffaello. Jsou ale mnohem levnější
Jen když slyšíte "Raffaello" začínají se vám sbíhat sliny? A teď si představte, že si je můžete připravit jednoduše doma a rovnou celou krabici. Bez pečení, jen z kokosu, másla a oplatků. Uvnitř samozřejmě nesmí chybět mandle, která dodá hořkost a "křupnutí".
Jednodušší a lepší to být opravdu nemůže. Tyto Raffaelo kuličky se rozplývají na jazyku a jsou hotové do 15 minut. Jako nepečené cukroví je připravujeme těsně před Vánocemi, ale vydrží i 3 týdny, ovšem to už nejspíš budou dávno snědené. Zmizí totiž z vánoční tabule vždy jako první.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat Raffaello kuličky ze Salka
Raffaello kuličky můžeme připravit dokonce dvěma způsoby. Vyzkoušejte, které vám budou více chutnat. Obě varianty jsou dokonale podobné Raffaellu.
Na 50 kuliček budeme potřebovat:
- 1 Salko (slazené kondenzované mléko)
- 200 g strouhaného kokosu
- balíček loupaných mandlí
- kokos na obalení kuliček
V míse smícháme Salko s kokosem, až nám vznikne hustá hmota. Poté tvarujeme malé kuličky, do kterých vmáčkneme celou loupanou mandli a obalíme v kokosu. Pokud máme neloupané mandle, nejprve je spaříme horkou vodou, necháme 5 minut stát a poté scedíme a oloupeme.
Jak udělat Raffaello kuličky z másla
Na tyto kuličky z másla a oplatků budeme potřebovat: 100 g másla, sypkou smetanu do kávy, 4 bílé Delissy, oloupané mandle a strouhaný kokos na obalení.
- Delissy (oplatky v bílé čokoládě) nastrouháme na jemném struhadle. V těstě udělají křupavou chuť po bílé čokoládě.
- Promícháme se změklým máslem.
- Zahustíme sypkou smetanou do kávy (pokud ji nemáme, použijeme strouhaný kokos) a těsto dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
- Tvoříme malé kuličky, a do každé vmáčkneme mandli, poté kuličku obalíme ve strouhaném kokosu.
Do kuliček můžeme místo mandle schovat i lískový oříšek.
Jak skladovat Raffaello kuličky
Nepečené Raffaello kuličky skladujeme v chladničce v uzavíratelné krabičce. Před servírováním je necháme chvíli povolit při pokojové teplotě a dáme je do jednotlivých papírových košíčků.
A jak postupovat při přípravě Raffaelo kuliček, můžete shlédnout v názorném videonávodu.
Další bohatou inspiraci na chutné variace nepečených kuliček, najdete v našem receptáři.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře