Česneková pasta je skvělá k dochucování. Připravíme ji z česneku a soli, žádné zavařování není potřeba
O soli je známo, že je dobrým konzervantem. Její užitečné schopnosti využijeme i pro uchování česneku - můžeme z něj připravit česnekovou pastu, která je výborná k dochucování různých pokrmů.
Česnek skladujeme obvykle v paličkách. Pokud máme dobré podmínky ke skladování, je to snadné - potřebuje suché a vzdušné chladnější prostředí. Pokud ale máme obavy, že nám česnek nevydrží, je jednou z možnosti jeho uchování česneková pasta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Naložený česnek v soli
Oblíbenou variantou uchování česneku je slaná česneková pasta:
- 1 kg oloupaného česneku pomeleme nebo rozmixujeme a smícháme s 30 dkg soli.
- Směsí plníme malé skleničky se šroubovacími víčky.
- Povrch posypeme vrstvičkou soli.
- Nesterilujeme, ale pouze uložíme do temna a chladna (stačí komora, není potřeba ukládat v lednici).
- Pastu používáme např. k dochucení polévek, omáček, pod maso, do gulášů. Je slaná, proto pokrm dosolujeme velmi opatrně.
Česnek je nepostradatelným pomocníkem při vaření. Kromě slané česnekové pasty ho můžeme uchovat i dalšími způsoby. Nejsnazší je mražení, ale můžeme ho také sušit nebo naložit do oleje či octa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 18 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 18 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 20 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Hitem letošního podzimu je černý česnek. Fantastické dochucovadlo vylepší pečené maso i obyčejnou smaženici
Komentáře