Uvařili jste domácí kečup a je řídký? Poradíme, jak ho zahustit
Domácí kečup má proti kupovanému velkou výhodu ve výběru surovin i kontrole zpracování. Toto ochucovadlo, oblíbené u větších dětí i dospělých, se hodí ve studené kuchyni k přípravě omáček, dresinků, marinád apod.
Někdy se stane, že je hotový kečup příliš řídký a komplikuje konzumaci, čímž postrádáme jednu z výhod tohoto výrobku. Naštěstí lze chybu poměrně snadno napravit. Dokonce máte tři možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit domácí kečup
Vyberte si z nabízených možností.
- Hotový kečup odpařujte v hrnci nebo v troubě na mírném ohni, dokud nemá požadovanou konzistenci. Může to být zdlouhavé a musíte dát pozor, aby se nepřipálil.
- Rozvařte několik nezralých strouhaných jablek (obsahují hodně pektinu) a přidejte je do kečupu. Jablka jsou kyselejší, bude potřeba dosladit.
- Přidejte do kečupu trochu pektinu, jako kdybyste vařili marmeládu. Domácí pektin můžete mít pro případ potřeby zavařený do zásoby.
Začátečníkům by mohl být inspirací i náš videorecept, který je provede výrobou kečupu krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórkové koláčky se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prso, lišky a volské oko (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Květákové ragú s čočkou a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkové vlnobití
Přidáno před 4 hodinami
Kynutý závin s hruškami a nektarinkami
Přidáno před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a mandlovými lupínky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Dalibor z Kozojed: Nejznámější vězeň na Pražském hradě měl nárok na hrách s masem k obědu a zelí s masem k večeři
Jak vyrobit domácí kečup? Přinášíme postup na výrobu oblíbené rajčatové omáčky
Komentáře