Nejlepší strouhané koláče: Jsou výtečné k snídani i k odpolední kávě
Strouhaný koláč provoněný citronovou kůrou je rychlý a dokřupava upečené nastrouhané těsto nejen výtečně chutná, ale i vypadá efektně. Během chvilky se po takovém koláči zapráší. Přinášíme vám pěknou dávku inspirace v receptech na tento rychlý moučník.
Základem tohoto koláče je předem připravené těsto, které včas vychladíme v lednici, abychom ho mohli nastrouhat na struhadle. Koláč je doplněný svěží náplní z tvarohu s citrónovou kůrou a můžeme ho ještě vylepšit čerstvým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kakaové strouhané koláče
Do těsta na koláč doporučujeme přidat také holandské kakao, protože pak vznikne ve spojení s bílou tvarohovou náplní kontrastní vzhled koláče. Těsto můžeme doplnit ještě o strouhaný kokos, případně kokosovou moučku, která koláč skvěle provoní.
Světlé strouhané koláče
Strouhaný koláč můžeme připravit i jen světlý, bez kakaa, nebo když použijeme dvě různě barevná těsta, jedno světlé a druhé tmavé kakaové, vznikne nám úžasný dvoubarevný koláč. Do tvarohové náplně zkuste přidat i strouhané či nakrájené kousky ovoce.
Komentáře