Jakou mouku na mazanec? Babičky měly jasno, proto ho pečeme podle nich
Mazanec je obřadní pečivo, které patří k Velikonocům. Má tvar bochánku, navrchu je zdobený křížkem a mandlemi. Peče se obvykle z kynutého těsta, ale chutný je i tvarohový. Aby si podržel tvar, je potřeba použít vhodné ingredience a těsto správně vypracovat.
Klasické mazancové těsto vypracujte podle postupu na kynuté těsto. Tvarohový mazanec je pro začátečníky vhodnější, protože jeho příprava je rychlejší, nic nekyne a okamžitě můžete péct. Také se většinou povede hned napoprvé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na mazanec
Protože potřebujete, aby bochánek dobře držel tvar, použijte polohrubou mouku, která tuto schopnost má. Kdo touží po jemnějším těstě, může polohrubou mouku nahradit (z části nebo celým množstvím) moukou hladkou.
Začátečníkům poradí i pobídne k realizaci náš videorecept na nejrychlejší bochánek z tvarohu, který nadchne svou chutí i vláčností:
Komentáře