Jak udělat rychlou pizzu z cottage sýru a celozrnné mouky podle videonávodu
Těsto na klasickou pizzu kyne poměrně dlouho, a jelikož obsahuje hladkou mouku, není ani příliš zdravé. Pokud vyzkoušíte rychlé a nekynuté těsto ze sýru cottage a celozrnné mouky, zjistíte, že to jde i zdravěji.
Těsto na cottage pizzu je krásně vláčné a jeho velikou výhodou je, že nekyne. Postačí přidat kypřicí prášek, abyste získali trochu lepivé těsto, které je ale po upečení vynikající.
Jak na přípravu cottage pizzy
Na těsto ze sýru cottage a celozrnné mouky není potřeba mnoho surovin.
- Rozmixujte vejce a cottage sýr.
- Do mísy nasypte celozrnnou mouku, sůl a kypřicí prášek a přilijte rozmixovanou směs.
- Přilijte olivový olej a vypracujte hladké těsto. Nelekejte se, že bude lepivé; je potřeba s ním manipulovat stěrkou.
- Půlku těsta naneste na pečicí papír a rozetřete do tvaru kola. Ze druhé půlky udělejte druhé kolo.
- Na těsto naneste vrstvu rajčatové omáčky a posypte parmezánem.
- Pečte 10 až 12 minut na 250 °C.
- Na upečený korpus dejte to, co máte rádi, nebo se nechte inspirovat videem a přidejte mozzarellu, bylinky, rukolu a prosciutto.
Pizza je skvělá v tom, že se jen tak nepřejí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře