Kalorická bomba, které nejde odolat. Připravte nepečený Lotus dort podle videonávodu
Sušenky Lotus neboli lotusky jsou oblíbené sušenky často podávané ke kávě. Vynikající jsou samotné, ale i jako součást či základ některých dezertů. Tentokrát je to jemný a vláčný nepečený Lotus dort.
Nepečené dorty bývají rychlé a snadné a platí to i pro tento vynikající tříbarevný Lotus dort. Jedinou nevýhodou je, že nikdy dlouho nevydrží, a to ani když jej před mlsouny schováte do ledničky.
Jak připravit Lotus dort
Na Lotus dort budete potřebovat tyto suroviny a formu na dort.
- Sušenky Lotus rozmixujte a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Vzniklou hmotu dejte na dno dortové formy, umačkejte a dejte ztuhnout do lednice.
- Ze smetany, krupicového cukru, vanilkového cukru a mascarpone vyšlehejte krém.
- Krém rozdělte do tří misek. Do jedné z misek přidejte Lotus pomazánku a do jiné rozpuštěnou hořkou čokoládu.
- Nyní vyjměte z lednice formu a na ztuhlé sušenky natřete krémy od nejtmavšího po nejsvětlejší, tedy nejprve krém s hořkou čokoládou, poté krém s Lotus pomazánkou a nakonec bílý krém.
- Formu vraťte do lednice na alespoň dvě hodiny, aby dort pořádně ztuhnul.
- Rozpusťte zbytek lotusové pomazánky a polijte jí ztuhlý dort. Nyní ho nechte v lednici ideálně přes noc.
- Před podáváním dozdobte, např. šlehačkou, čokoládovými hoblinami nebo ovocem.
S konzumací dortu neváhejte, bude mizet rychlostí blesku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře