Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky Lotus neboli lotusky jsou oblíbené sušenky často podávané ke kávě. Vynikající jsou samotné, ale i jako součást či základ některých dezertů. Tentokrát je to jemný a vláčný nepečený Lotus dort.

Nepečené dorty bývají rychlé a snadné a platí to i pro tento vynikající tříbarevný Lotus dort. Jedinou nevýhodou je, že nikdy dlouho nevydrží, a to ani když jej před mlsouny schováte do ledničky.

Jak připravit Lotus dort

Na Lotus dort budete potřebovat tyto suroviny a formu na dort.

  1. Sušenky Lotus rozmixujte a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Vzniklou hmotu dejte na dno dortové formy, umačkejte a dejte ztuhnout do lednice.
  3. Ze smetany, krupicového cukru, vanilkového cukru a mascarpone vyšlehejte krém.
  4. Krém rozdělte do tří misek. Do jedné z misek přidejte Lotus pomazánku a do jiné rozpuštěnou hořkou čokoládu.
  5. Nyní vyjměte z lednice formu a na ztuhlé sušenky natřete krémy od nejtmavšího po nejsvětlejší, tedy nejprve krém s hořkou čokoládou, poté krém s Lotus pomazánkou a nakonec bílý krém.
  6. Formu vraťte do lednice na alespoň dvě hodiny, aby dort pořádně ztuhnul.
  7. Rozpusťte zbytek lotusové pomazánky a polijte jí ztuhlý dort. Nyní ho nechte v lednici ideálně přes noc.
  8. Před podáváním dozdobte, např. šlehačkou, čokoládovými hoblinami nebo ovocem.

S konzumací dortu neváhejte, bude mizet rychlostí blesku.

Komentáře

Další tipy a triky