16 pokrmů se sezamem: Maličká semínka mají velkou roli ve slané i sladké kuchyni
Sezam je rostlina, jejíž semínka s oříškovou chutí se používají v kuchyních celého světa. Jsou bílá nebo černá, po upražení jsou béžová a mají výraznější chuť. Sezam se uplatní v pekařství a ve slané i sladké kuchyni.
Sezam má skvělé zdravotní účinky na lidský organismus. Kromě toho je to chutný doplněk mnoha jídel - semínka najdeme nejen na slaném i sladkém pečivu, ale i v salátech, pomazánkách, v asijských a orientálních pokrmech a v tahini pastě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Tukové rohlíky
- Perníkové sušenky obalené v sezamu
- Asijská miska s vaječnými roládkami
- Candát smažený v sezamu
- Sezamové kuličky
- Lněný chléb se sezamem
- Bůček na asijský způsob
- Sushi maki s tempehem a avokádem
- Tahini
- Karamelové oříšky v sezamu
- Mrkev pečená v sezamu
- Sezamové tyčinky
- Základní hummus
- Mini croissanty naslano i sladké
- Asijský okurkový salát
- Vánočka se sezamovým semínkem
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře