Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 916 kJ / 1 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,50 g |
| Tuky | 110,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 17,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sezamová semínka je možno opatrně upražit v předehřáté troubě (170°C) na plechu s pečícím papírem. Asi po 7 minutách je obracečkou prohrábneme a necháme v troubě dalších 6-7 minut.
Nebo je opražíme na suché pánvi - raději pomaleji a při nižší teplotě, za stálého promíchávání. Sezam má vonět a barvit se, tmahonědá spálená semínka nejsou žádoucí. Krok 2: Vychladlá semínka vsypeme do mixéru a asi minutu mixujeme nasucho. Při dalším mixování už přidáváme olej podle potřeby a přitom stále stíráme hmotu ze stěn ke dnu nádoby .
Tahini můžeme lehce osolit a v zavřené krabičce (skleničce) uchovat až měsíc v lednici. Krok 3: Tahini lze udělat i z nepražených semínek (nezkoušela jsem), pasta je pak přirozeně světlejší.
Nebo je opražíme na suché pánvi - raději pomaleji a při nižší teplotě, za stálého promíchávání. Sezam má vonět a barvit se, tmahonědá spálená semínka nejsou žádoucí. Krok 2: Vychladlá semínka vsypeme do mixéru a asi minutu mixujeme nasucho. Při dalším mixování už přidáváme olej podle potřeby a přitom stále stíráme hmotu ze stěn ke dnu nádoby .
Tahini můžeme lehce osolit a v zavřené krabičce (skleničce) uchovat až měsíc v lednici. Krok 3: Tahini lze udělat i z nepražených semínek (nezkoušela jsem), pasta je pak přirozeně světlejší.
Zveřejněno 13. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tahini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xYG
Moje poznámka
Tahini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7xYG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
tahini,
tahini recept,
recept na tahini,
tahiny,
jak vyrobit tahini,
recepty s tahini,
co je tahini,
tahini recepty,
recepty z tahini,
recept tahini,
tahina recept,
tahina,
co je to tahini,
tahiny recept,
tahihi,
recept s tahini,
tahine,
raw tahini recept,
tahiny recepty,
tahini:
Suroviny:
semínka sezamová,
olej,
sůl mořská
Komentáře (2)