Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při pečení vánočky: Základem je ověřený recept i dostatek času
Zdroj: Toprecepty, EvaCh

Vánočka nesmí na vánoční tabuli chybět. Její příprava však bývá oříškem i pro mnohé zkušené hospodyňky. V první řadě je důležité mít všechny ingredience kvalitní, přichystané předem a v pokojové teplotě.

Vánočku je potřeba hýčkat od její přípravy až po vytažení z trouby. Vždy je nutno striktně dodržovat recept, mít kvalitní suroviny, řádně propracovat těsto a v neposlední řadě nechat dostatek času ke kynutí - těstu i potom už spletené vánočce.

Nejčastější chyby při pečení vánočky

Vybrali jsme pro vás několik chyb včetně tipů, jak jim předejít, abyste si pochutnali:

Pokud máte těsta dostatek na jednu velkou nebo dvě malé vánočky, raději volte dvě menší. Menší vánočky se lépe propečou a z výsledku bude nadšen i začátečník. Vyzkoušejte máslovou vánočku z pěti pramenů, celým postupem vás provede náš videorecept:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky