Jak zpracovat pórek. Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni
Pórek je velmi chutný a celoročně snadno dostupný. Na zahradě ho můžeme mít přes celou zimu a když je půda rozmrzlá, vyrazíme sklízet. Používáme ho především v syrovém stavu, ale dovede vylepšit mnoho vařených jídel.
Pórek má jemnou chuť
Mohlo by vás zajímat
Pórek v kuchyni
Mohlo by vás zajímat
Pórkové polévky
Pórek se hodí do mnoha polévek, včetně krémových. Buď ho na začátku vaření krátce osmahneme na tuku a pak teprve zalijeme vodou, nebo ho přidáme do polévky během vaření. Velmi jemně nakrájeným pórkem zdobíme polévku při podávání.
Hlavní jídla s využitím pórku
Pórek využijeme do základu některých omáček a gulášů - pokrájíme ho na jemno a zpracujeme stejně jako cibuli. Dobře se doplňuje s bramborami a vejci. Je chutný v zapékaných pokrmech a přidaný do karbanátků, zdobíme jím hotová jídla na talíři.
Pomazánky, placičky nebo plněná tortilla
Do pomazánek obvykle přidáváme jemně nakrájený pórek zasyrova. Do některých se ale hodí i tepelně zpracovaný. Výborně chutná v kvasnicové pomazánce, jejímž základem jsou na cibulce osmažené kvasnice - tentokrát ale místo cibulky osmahneme pórek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 12 hodinami
Komentáře