Lehký bramborový salát s ředkvičkami

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 50 minut ( bez chladnutí a odležení) 4 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

500 g brambor
kmín
1 svazek ředkviček
1 červená cibule
1/2 svazku pažitky
3 sterilované okurky
1 lžíce oleje
3 lžíce láku z okurek
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Scedíme je a ještě teplé je oloupeme. Necháme je vychladnout. Rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy.

  2. Přidáme na kousky nakrájené ředkvičky, najemno nasekanou cibuli, pažitku, nadrobno pokrájené okurky, hořčici, lžíci oleje, lák z okurek, ocet, sůl, pepř a vše zlehka promícháme.

  3. Hotový salát necháme odležet alespoň 60 minut v chladu.

Poznámka

Salát podáváme jen tak nebo jako přílohu k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehký bramborový salát s ředkvičkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo