7 jarních pomazánek s pažitkou: Svěží natě dají našim pomazánkám tu nejlepší chuť
Pažitka je vytrvalá rostlina, která na zahradě začíná růst, jakmile se jen trochu oteplí. Nejchutnější je čerstvě sklizená brzy na jaře, během léta ztrácí svěžest, ale na podzim si na ní opět pochutnáme. Máme rádi vajíčka s čerstvou pažitkou, ale výborné jsou také pažitkou bohatě posypané pomazánky.
Pažitku je potřeba často sestřihávat nůžkami nebo seřezávat nožem, jinak začne brzy vybíhat do květu a ztrácet výbornou chuť. Pokud máme několik trsů pažitky na zahradě, můžeme si natě dopřát co nejčastěji. Jsou plné živin a vitamínů, které po zimě všichni potřebujeme. Pažitku si při sběru dáváme do cedníku, abychom ji doma mohli jednoduše propláchnout a nechat okapat. Oschlé výhonky vybereme. Osušené natě najemno nakrájíme a není nic jednoduššího, než je přidávat do pomazánek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr pro vás máme ještě video, které vám předvede, jak připravit pohankovou pomazánku s pažitkou. Pohanka je výbornou surovinou do pomazánek - zvyšuje jejich výživnou hodnotu a dodává jim skvělou chuť. Do pomazánky budete potřebovat naložená sušená rajčata, česnek a zakysanou smetanu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Jak využít šalotku v kuchyni? Chutí je jemnější a lahodnější než klasická cibule. V omáčkách se navíc dokonale rozpustí
Komentáře