Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře, karamelový pudink i sushi. Na čem si ráda pochutnává vévodkyně Kate?
Zdroj: zdroj: Freepik, rawpixel.com a Wikimedia Commons, The Big Lunch

Zajímá vás, jak si krásná vévodkyně Kate dokáže udržet štíhlou postavu, a přitom mít spoustu energie na královské povinnosti a své tři děti? Dbá na pestrý a zdravý jídelníček a ráda sama vaří.

Barevný začátek dne

Podle serveru MailOnline si vévodkyně pro zdravé ranní smoothie míchá kombinaci kapusty, spiruliny (druh řasy), čaje matcha, špenátu, římského salátu, koriandru a borůvek. S touto kombinací není divu, že manželka budoucího krále vypadá tak úžasně! Kromě toho si k snídani ráda dopřeje i misku ovesné kaše. Dopolední (i odpolední) svačinu Kate vynechává. Pokud se mezi jídly cítí hladová, zakousne se do syrové zeleniny nebo ovoce, často si vybírá bobule godži (kustovnice čínská).

Asijské poledne

Vévodkyně není vegetariánka, ale podle hellomagazine.com si k obědu ráda dává hlavně bezmasá jídla. Šéfkuchař Raghu Deora, který byl pověřen vytvářením pokrmů pro královský pár během jejich pobytu v indickém paláci Taj Mahal, prozradil pro magazín People, že manželům servíroval oběd ze zeleninového kebabu a čočkového kari. „Všechno je vegetariánské, protože mi bylo řečeno, že tomu dávají přednost,“ vysvětlil. Kate již dříve přiznala, že je milovnicí kořeněných jídel, ačkoli před královskou cestou po Indii s princem Williamem prozradila, že na rozdíl od ní její manžel s kořením trochu „bojuje“. Manželé si rádi pochutnávají na sushi a dopřávají si ho v londýnské restauraci Japan House. Dalšími Kateinými oblíbenými pokrmy jsou melounové saláty, orientální tabbouleh, latinskoamerický ceviche ze syrových marinovaných ryb a španělská polévka gazpacho.

Domácí večeře

Během prvního těhotenství si Kate s Williamem rádi zašli do indické restaurace na nějaké zeleninové jídlo. Jak uvádí hellomagazine.com, často navštěvovali podnik manželů Chan a Hashe Shingadiových v Berkshire. V současné době si Kate coby matka tří dětí nejraději připravuje večeře sama. Asi vás překvapí, že jde o běžná jídla. Nejčastěji jsou to masové pečeně nebo různé těstoviny, pizza a kari. Do vaření se zapojují i děti, jen princ William prý moc vařit neumí! Oblíbeným jídlem královské rodiny je pečené kuře nebo těstoviny se sýrovou omáčkou. 

Pudink a popcorn

Vévodkyně z Cambridge si stejně jako my ostatní občas dopřeje nějakou tu sladkost. Když si může vybrat, je to karamelový pudink, na který ráda chodí do restaurace Old Boot Inn ve Stanford Dingley v hrabství Berkshire. Šéfkuchař Rody Warot řekl časopisu People: „Kate je vždy diskrétní a všechno pokaždé laskavě pochválí...“ Kate má ráda také popcorn. V minulosti byla několikrát spatřena, jak si na něm pochutnává – a to i princem Williamem!

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více