Peruánské ceviche

martinahayek Kuchař: martinahayek

Ryby 9 názorů

Suroviny

Pangas nebo jiná čerstvá bílá ryba
červená cibule pokrájená na tenké půlměsíčky
chilli papričky zbavené semínek
limetková šťáva (z 5-6 limet)
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky.

  2. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli, nasekanou chilli papričku, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme hrst nasekaného čerstvého koriandru a necháme v chladnu uležet. Limeta nám rybu uvaří za 2 hodiny.

    Druhý den je ryba bezkonkurenční.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Peruánské ceviche

  • casino casino

    Těch limetek je jako na malou velrybu..., ale proč ne, na velikosti záleží, že?:-D
    Dělávám podobně tuvodního kapříka jako studený předkrm :yes::yes::yes: občas jako součást menu s tímto teplým "mořským" předkrmem https://www.toprecepty.cz/recept/38417-ustrice-sv-...
    No, na rozdíl od přidaných foteček další stejný recepis sem vkládat nebudu, na to jsou zde jiní, že:-p

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eliza Eliza

    Moc děkuji za odpověď. :-)

    Odpovědět

  • martinahayek martinahayek(autor receptu)

    Ryby dávám asi tak 3/4 kila,zakapat limetou,ale ne aby to plavalo.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Prosím, recept neuvádí množství ryb na těch 5-6 limet. Ráda bych zkusila, tak se ptám...

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • zizala zizala

    Hm...tak na čerstvou rybku si musím počkat, až pojedu někam do přímořské oblasti na dovolenou...;-(

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Ano, ceviche známe a milujem. Doporučuju zkusit. Nemusí to být jen pangas, opravdu výborné je to ze všech mořských potvor, včetně krevet. Jen to musí být opravdu čerstvé, to jediné je důležité. Jak praví znalci, když je ryba cítit jako ryba, kup si hovězí.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zajímavá úprava ryb;-):yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: peruánská kuchyně recepty peruánská kuchyne peruánské jídlo cheviche seviche ceviche z tresky peruánská kuchařka seviche recept ceviche z lososa recept seviche caviche peruánská jídla geviche cheviche recept rybý recepty lososovy ceviche recept na seviche peruanska polévka sevitche peruánská kuchyně recept