Peče celá země se vrací: Porotce Josef Maršálek nám prozradil, co soukromě radil soutěžícím
4. 3. 2022 Vaření
Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? To zatím nevíme, ale odpověď můžeme společně začít hledat už 12. března, kdy Česká televize odvysílá premiérový první díl nové řady oblíbené soutěže Peče celá země. Porotce Josef Maršálek nám prozradil, na co se můžeme těšit a co poradil soutěžícím.
Skoro profíci
Do letošní řady se přihlásilo čtyřikrát více zájemců, než do té první, a jak nám prozradil cukrář a porotce Josef Maršálek, bylo z čeho vybírat. „Laťka byla tentokrát nastavena výše, soutěžící z první řady už věděli, do čeho zhruba jdou a bylo na nich vidět, že úroveň jejich dovedností je vyšší,“ říká pro Toprecepty.cz Josef Maršálek a prozrazuje, že mezi dvanáctkou vybraných adeptů bude tentokrát víc mužů než v první řadě. „To není žádný záměr, prostě se jich jen víc přihlásilo,“ dodává s tím, že soutěžícím radil, aby přišli a ukázali sebe a hlavně zůstali autentičtí a nesnažili se sami za každou cenu měnit jen kvůli porotě.
Mohlo by vás zajímat
Dvanáct v zástěře
Během deseti sedmdesátiminutových epizod budou mít diváci možnost poznat 12 soutěžících, kteří se v areálu zámku Bon Repos snažili porotu zaujmout svými dovednostmi. Těšit se můžete na tradiční dobroty jako je vánočka, perník, rakvičky nebo indiánek, ale soutěžící mají za sebou i speciální výzvy. Hodnotit tentokrát bude kromě již známého cukráře Josefa Maršálka také blogerka a lektorka kurzů Míša Landová, která se nám svěřila, že má nejraději moučníky z kynutých těst, byť je proslavená svými makronkami. „Kromě toho, že je Míša velmi šikovná cukrářka a krásný člověk, tak má ještě jednu vlastnost, kterou by měl mít každý porotce, a to je vlídnost,“ říká o své kolegyni Josef Maršálek.
Mohlo by vás zajímat
Vraz do toho dvě vejce!
Vzpomínáte na slavnou větu z kuchařky M. D. Rettigové? Dvě vajíčka by ale tentokrát nestačila. Pokud vás zajímají čísla, pak vězte, že při natáčení pořadu Peče celá země bylo spotřebováno mimo jiné 232 kg mouky, 86 kg krupicového cukru, 43 kg moučkového cukru, 120 kg másla, 115 kg čokolády, 12 kg kakaa, 14 kg marcipánu, 94 l mléka, 40 kostek droždí a 2700 vajec!
Mohlo by vás zajímat
Stejně jako v první řadě i tentokrát budou pořadem provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta. Ten vzal svou účast vážně a jak sám tvrdí, na natáčení poctivě trénoval dva roky. „Jedl jsem každé tři hodiny, takže se dá říct, že jsem se udržoval v závodní formě,“ svěřil se nám v nadsázce známý moderátor. Jestli a v jaké formě budou i soutěžící, to se dozvíte už brzy. My pro vás připravujeme speciální rozhovor s Josefem Maršálkem a také jednu exkluzivní lekci pečení.
Témata
Třetí řada Peče celá země
Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.
Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024
Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Tipy na nejlepší rychlovky. Dobroty, které návštěvy vždy ocení
Podle pravidel slušného chování by se návštěvy měly ohlásit předem a přijít pouze s vaším svolením. Pouze mezi blízkými rodinnými příslušníky nebo… Číst více
Nastal čas těch nejlepších jahodových moučníků. Podle videa je zvládne i začátečník
Jahody jsou nejlepší co nejdříve po sklizni. Pokud máte plody z vlastní zahrady, zpracujte je pokud možno hned v den, kdy jste je natrhali. Druhý den… Číst více
Pomazánka maceška: Prvorepubliková delikatesa se dělá dodnes. Víte, z čeho?
Maceška je jednou z typických českých uzenářských… Číst více
Co dům dal aneb Čím pohostit nečekanou návštěvu? Dobře zásobená spíž vás zachrání!
S několika málo potravinami můžete vykouzlit… Číst více
Nejlepší retro saláty: Oblíbený vlašák stál v „bufáči“ 5 Kčs. Víte, čím se lišil od pochoutkového?
S rohlíkem byly ideální svačinkou pro dělníky i… Číst více
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle
Moučník nejen pro návštěvy! Maličké rohlíčky,… Číst více
7 nejlepších receptů na slané tyčinky. Upečme si ty nejchutnější, které se spolehlivě povedou
Oblíbené slané tyčinky Tyčinky známe v mnoha variantách. Ty domácí jsou nejlepší. Připravují se kynuté i nekynuté, do některých se přidává tvaroh… Číst více
Jak připravit křupavé cibulové kroužky? Fantastické pohoštění vás nadchne
Tato americká pochoutka je velmi snadná na přípravu a nestojí vás skoro nic. Můžete ji podávat jen tak na zobání při posezení s přáteli nebo jako… Číst více
Vyzkoušejte jednoduché řezy: Osvěžující jahodové se želatinou, vláčné hraběnčiny či Míša řezy s tvarohem a čokoládou
Když se blíží návštěva, chceme ji dobře pohostit.… Číst více
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
Populární a oblíbený koláč Základem koláče je křehké těsto, můžeme použít i listové. Co se týče náplně, máme na výběr mnoho variant a záleží jen na… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více