Peče celá země se vrací: Porotce Josef Maršálek nám prozradil, co soukromě radil soutěžícím
4. 3. 2022 Vaření
Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? To zatím nevíme, ale odpověď můžeme společně začít hledat už 12. března, kdy Česká televize odvysílá premiérový první díl nové řady oblíbené soutěže Peče celá země. Porotce Josef Maršálek nám prozradil, na co se můžeme těšit a co poradil soutěžícím.
Skoro profíci
Do letošní řady se přihlásilo čtyřikrát více zájemců, než do té první, a jak nám prozradil cukrář a porotce Josef Maršálek, bylo z čeho vybírat. „Laťka byla tentokrát nastavena výše, soutěžící z první řady už věděli, do čeho zhruba jdou a bylo na nich vidět, že úroveň jejich dovedností je vyšší,“ říká pro Toprecepty.cz Josef Maršálek a prozrazuje, že mezi dvanáctkou vybraných adeptů bude tentokrát víc mužů než v první řadě. „To není žádný záměr, prostě se jich jen víc přihlásilo,“ dodává s tím, že soutěžícím radil, aby přišli a ukázali sebe a hlavně zůstali autentičtí a nesnažili se sami za každou cenu měnit jen kvůli porotě.
Mohlo by vás zajímat
Dvanáct v zástěře
Během deseti sedmdesátiminutových epizod budou mít diváci možnost poznat 12 soutěžících, kteří se v areálu zámku Bon Repos snažili porotu zaujmout svými dovednostmi. Těšit se můžete na tradiční dobroty jako je vánočka, perník, rakvičky nebo indiánek, ale soutěžící mají za sebou i speciální výzvy. Hodnotit tentokrát bude kromě již známého cukráře Josefa Maršálka také blogerka a lektorka kurzů Míša Landová, která se nám svěřila, že má nejraději moučníky z kynutých těst, byť je proslavená svými makronkami. „Kromě toho, že je Míša velmi šikovná cukrářka a krásný člověk, tak má ještě jednu vlastnost, kterou by měl mít každý porotce, a to je vlídnost,“ říká o své kolegyni Josef Maršálek.
Mohlo by vás zajímat
Vraz do toho dvě vejce!
Vzpomínáte na slavnou větu z kuchařky M. D. Rettigové? Dvě vajíčka by ale tentokrát nestačila. Pokud vás zajímají čísla, pak vězte, že při natáčení pořadu Peče celá země bylo spotřebováno mimo jiné 232 kg mouky, 86 kg krupicového cukru, 43 kg moučkového cukru, 120 kg másla, 115 kg čokolády, 12 kg kakaa, 14 kg marcipánu, 94 l mléka, 40 kostek droždí a 2700 vajec!
Mohlo by vás zajímat
Stejně jako v první řadě i tentokrát budou pořadem provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta. Ten vzal svou účast vážně a jak sám tvrdí, na natáčení poctivě trénoval dva roky. „Jedl jsem každé tři hodiny, takže se dá říct, že jsem se udržoval v závodní formě,“ svěřil se nám v nadsázce známý moderátor. Jestli a v jaké formě budou i soutěžící, to se dozvíte už brzy. My pro vás připravujeme speciální rozhovor s Josefem Maršálkem a také jednu exkluzivní lekci pečení.
Témata
Třetí řada Peče celá země
Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.
Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024
Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pečení na neděli: Vyzkoušejte fantastické chodské koláče s rumem a smetanou!
Pečení na neděli: Křehké věnečky se žloutkovým krémem podle paní Třešňákové
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 8 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečení na neděli: Vyzkoušejte staročeskou buchtu naslano, upečte si bramborový bác!
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce