Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peče celá země se vrací: Porotce Josef Maršálek nám prozradil, co soukromě radil soutěžícím
Zdroj: Se souhlasem České televize

Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? To zatím nevíme, ale odpověď můžeme společně začít hledat už 12. března, kdy Česká televize odvysílá premiérový první díl nové řady oblíbené soutěže Peče celá země. Porotce Josef Maršálek nám prozradil, na co se můžeme těšit a co poradil soutěžícím.

Skoro profíci

Do letošní řady se přihlásilo čtyřikrát více zájemců, než do té první, a jak nám prozradil cukrář a porotce Josef Maršálek, bylo z čeho vybírat. „Laťka byla tentokrát nastavena výše, soutěžící z první řady už věděli, do čeho zhruba jdou a bylo na nich vidět, že úroveň jejich dovedností je vyšší,“ říká pro Toprecepty.cz Josef Maršálek a prozrazuje, že mezi dvanáctkou vybraných adeptů bude tentokrát víc mužů než v první řadě. „To není žádný záměr, prostě se jich jen víc přihlásilo,“ dodává s tím, že soutěžícím radil, aby přišli a ukázali sebe a hlavně zůstali autentičtí a nesnažili se sami za každou cenu měnit jen kvůli porotě.

Dvanáct v zástěře

Během deseti sedmdesátiminutových epizod budou mít diváci možnost poznat 12 soutěžících, kteří se v areálu zámku Bon Repos snažili porotu zaujmout svými dovednostmi. Těšit se můžete na tradiční dobroty jako je vánočka, perník, rakvičky nebo indiánek, ale soutěžící mají za sebou i speciální výzvy. Hodnotit tentokrát bude kromě již známého cukráře Josefa Maršálka také blogerka a lektorka kurzů Míša Landová, která se nám svěřila, že má nejraději moučníky z kynutých těst, byť je proslavená svými makronkami. „Kromě toho, že je Míša velmi šikovná cukrářka a krásný člověk, tak má ještě jednu vlastnost, kterou by měl mít každý porotce, a to je vlídnost,“ říká o své kolegyni Josef Maršálek.

Vraz do toho dvě vejce!

Vzpomínáte na slavnou větu z kuchařky M. D. Rettigové? Dvě vajíčka by ale tentokrát nestačila. Pokud vás zajímají čísla, pak vězte, že při natáčení pořadu Peče celá země bylo spotřebováno mimo jiné 232 kg mouky, 86 kg krupicového cukru, 43 kg moučkového cukru, 120 kg másla, 115 kg čokolády, 12 kg kakaa, 14 kg marcipánu, 94 l mléka, 40 kostek droždí a 2700 vajec!

Stejně jako v první řadě i tentokrát budou pořadem provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta. Ten vzal svou účast vážně a jak sám tvrdí, na natáčení poctivě trénoval dva roky. „Jedl jsem každé tři hodiny, takže se dá říct, že jsem se udržoval v závodní formě,“ svěřil se nám v nadsázce známý moderátor. Jestli a v jaké formě budou i soutěžící, to se dozvíte už brzy. My pro vás připravujeme speciální rozhovor s Josefem Maršálkem a také jednu exkluzivní lekci pečení.

 

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více