Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Pravá blondýnka Reese Witherspoonová miluje kuře a dokonale vláčné podmáslové sušenky
Zdroj: Wikimedia Comons/ dtstuff9, CC BY-SA 2.0, a Toprecepty.cz, Susa

Reese Witherspoonová pár let před padesátkou už mnohokrát ohromila fanoušky fotkami v bikinách a vypracovanou postavou. Ale na rozdíl od mnoha hvězd z první hollywoodské ligy se herečka netrápí přísnými dietami. Co tedy jí?

Pohyb a zelené smoothie

Místo drastických diet dává přednost zdravým malým jídlům a svačinám, omezuje příjem alkoholu a podle jejího trenéra Michaela George se šest dní v týdnu věnuje alespoň 30 minut kardio cvičení a postavu udržuje i tancem. Jižanské kořeny tahle stále krásná a usměvavá „pravá“ blondýnka rozhodně nezapře.Typické jídlo jihu Ameriky – smažené kuře – si dopřává moc ráda.

Odlehčenou variantu smaženého kuřete si můžete připravit podle našeho videoreceptu:

Kuřecí řízky v parmezánové strouhance bez smažení

„Nevěřím na nárazové diety ani na nic podobného,“ nechala se podle helloomagazine.com slyšet herečka. Reese ale dobře ví, že dokonalá postava není zadarmo a že se na ní musí pracovat. Den začíná šálkem kávy, po kterém obvykle následuje zelené smoothie. Jejím osobním favoritem je zářivý zelený koktejl, který obsahuje špenát, římský salát, celer, jablko, hrušku, banán a citronovou šťávu.

Miluje pikantní jižanské pokrmy

Co jí Reese k obědu? Často má na stole kapustový salát s grilovaným kuřecím masem nebo čočkou, která jí dodá bílkoviny. To v zimním období nahrazuje polévkami, preferuje opět kapustovou a čočkovou. Čas od času dostane chuť na již zmíněné smažené kuře. „Není nad pálivé, kořeněné smažené kuře," řekla podle helloomagazine.com před několika lety. „Mám ráda cholulu (ostrá mexická omáčka – pozn. red.) a pikantní krevety s krupicí.“

K dalším oblíbeným pokrmům hollywoodské hvězdy patří salát z čerstvé kukuřice, do kterého podle receptu své babičky přidává rajčata a voňavé bylinky. Přestože většinou jí bílá masa, hovězímu filetu mignon neodolá stejně jako pečeným žebírkům nebo křupavé smažené okře. K tradičnímu krocanovi na Den díkůvzdání zase nesmějí chybět gratinované brambory se smetanou a čedarem.

I večer Reese většinou dává přednost jednoduchým pokrmům, takže si obvykle vybere celozrnné těstoviny nebo rybu či libové kuře, k tomu pak spoustu čerstvé zeleniny. Pravá blondýnka na sebe také prozradila, že je velkou fanynkou italské kuchyně a že si s manželem Jimem Tothem rádi dávají „rande“ v italské restauraci. Pochutnávají si tam na těstovinách i na pizze, Reese ma nejraději tu s kapustou!

Křehké podmáslové sušenky

A co Reese mlsá? Není to určitě každý den, ale někdy si spolu se svými dětmi dá zmrzlinu. Nepohrne kouskem jablečného nebo jahodového koláče. Co ale musí mít, to jsou sušenky z podmáslí.

Pokud si je chcete doma připravit, budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 ½  lžičky soli
  • ¾  hrnku ztuhlého nastrouhaného másla
  • ½  prášku do pečiva
  • 1 hrnek podmáslí
  • trochu hladké mouky na podsypání

Jak na to? Nejprve předehřejte troubu na 210 °C (horkovzdušnou na 190 °C). Ve velké míse důkladně promíchejte cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Přidejte nastrouhané máslo dobře propracujte na tuhé těsto. Pak pomaluje vlévejte podmáslí a opět dobře pomíchejte. Těsto dejte na pomoučený vál a vyválejte na silnější placku.

Vyložte plech pečicím papírem. Vykrajovátkem, nebo obráceným šálkem vytvořte kulaté sušenky a přeneste je na připravený plech. Mezi jednotlivými sušenkami by mělo zůstat volné místo asi 5 centimetrů. Dejte do trouby pečte přibližně 20 minut.

Náš tip: Z podmáslí můžete připravit také výbornou bábovku!

Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem

Zdroje informací: hellomagazine.comtasteofhome.com

Recepty k tomuto článku