Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řizky v parmezánové strouhance bez smažení

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 104 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny146,75 g
Tuky35,92 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 312 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy73,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru rozohrejeme na 200°C.
Do oleja prelisujeme cesnak a dobre premiešame.
Ak máme stehná, tak ich vykostíme a odstránime kožu. Z pŕs a stehien narežeme filety a zľahka ich dlaňou roztlačíme. Je úplne zbytočné ich naklepávať.
Filety osolíme a okorenime. Krok 2: Rukami potrieme filety olejom a cesnakom, spotrebujte ho úplne všetok.
Strúhanku premiešame so syrom. Ja som dala 3 + 3 a dobrá polovica mi ostala, takže namiešajte najprv radšej menej. Miešajte v pomere 1 : 1. Krok 3: Naolejované a ocesnakované rezne obalíme v strúhanke a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Vložíme do rúry a stiahneme na 180 stupňov. Pečieme dozlata nejakých 25 minút. Ja mám rúru plynovú, viem , že elektrické pečú inak, strážte si to podľa tej svojej. Raz som tie rezne počas pečenia aj otočila.

Zveřejněno 22. 11. 2016

Poznámka autorky vybusna

Tento a moje ďalšie recepty nájdete na : http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6093

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řizky v parmezánové strouhance bez smažení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zJv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řizky v parmezánové strouhance bez smažení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zJv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-K krásný servis <3

Moc pěkný recept:-D:yes:, dělala jsem podobně z krkovičky. Pečení v troubě je super, řízky taky kdykoliv:-D

<3:-K:yes:

Dělám hodně podobně, jen dávám místo oleje máslo. Mám je i na blogu ;-) https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/04/maslovo-...

vybusna: :-D Dávám to sem jako další variantu, ne, žes to odkoukala. A zkus třeba i takto jako já, to máslo udělá řízky krásně šťavnaté a voňavé ;-)

Zobrazit starší odpověď

Řízky kdykoliv, když jsou takhle méně pracné, tak ještě raději:yes:

Ten jsem u Tebe viděla, díky za připomenutí, určitě zrealizuju :yes:

Tématické fráze:
řízky bez smažení, řízek bez smažení, kuřecí řízky bez smažení, řízky v parmazánové strouhance, kuřecí řízky, kuřecí řízky bez strouhanky, vykostene kuřecí řízky recept, parmezanove řízek, jak udělat řízky bez smažení, parmazánove testicko, parmazánové kuřecí řízky, kuřecí řízky v troubě s parmezanem, kuřecí řízečky bez smažení, kuřeci s parmezanem, řízky ve strouhánce s parmezanem, kuřecí filety recept, parmazánové řízky, kuřecí řízky v parmazánové strouhance, kureck rizky recepty, parmezanove těstíčku

Suroviny:
prsa kuřecí, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, česnek, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu