Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chtěl překvapit manželku a vymyslel gastronomický hit: Sladké palačinkové špagety teď chce zkusit každý
Zdroj: Needpix, 379179

Milujete po ránu nejvíc palačinky nebo lívance? Pokud se chcete navíc ráno i trochu pobavit, nedělejte klasické placky, ale zkuste je připravit ve formě neobvyklých špaget. Příprava palačinkových špaget není nijak složitá a navíc vám taková dobrota spolehlivě prosvětlí i pošmourná a mrazivá zimní rána.

Video s netypickými palačinkami se stalo hitem

Na sociálních sítích najdete spoustu zajímavých tipů, jedním z těch nejnovějších jsou právě palačinkové špagety nebo také špagetové palačinky, které v nedávno době dobyly sociální síť TikTok. Video na tyto zábavné palačinky ve formě provázků připomínajících špagety si začaly šířit po internetu závratnou rychlostí, připravoval je téměř každý a brzy se staly virálem (videem, jež se stalo populární právě díky internetu).

Originální palačinky pro manželku

Poprvé se palačinkové špagety objevily na TikToku v říjnu tohoto roku na profilu uživatelky Briany Archulety, kterou těmito špagetami překvapil manžel na snídani. Jak později v jednom rozhovoru uvedl, rád  připravuje snídani se svými dětmi a toho rána chtěl udělat obvyklé palačinky ve zvláštních tvarech, třeba dýně.

Protože ale měli zpoždění, vzpomněl si na špagety, které jedli předchozí den. A tak ho napadlo udělat podobné z palačinkového těsta. Poprvé prý vyšly hodně křupavé, děti ale chtěly, aby se daly zatočit. Zkusil to tedy znovu a nakonec se mu podařilo vytvořit proužky, které se daly snadno obtočit kolem vidličky jako špagety. Dnes má video 1,7 milionů zhlédnutí a od té doby tyto špagety vyzkoušela spousta lidí nejen na TikToku.

Vystačíte si s běžným těstem na palačinky

Nejde přitom o nic těžkého. Připravují se z normálního palačinkového těsta, rozdíl je v tom, že se těsto na pánev nenalije po celém jejím povrchu, ale vytvoří se na ní čárky z těsta, které se po opečení jednoduše stočí a vypadají pak na talíři jako nejen mezi dětmi oblíbené těstoviny. I když jde o obyčejné palačinkové těsto, na talíři vypadají mnohem zajímavěji. Díky tomu, že jde o tenké pramínky, lépe se opečou krásně dokřupava. Navíc těsto nemusíte ani obracet, díky tomu, že jde o tenkou vrstvu, propeče se i tak.

Jak si vyrobit palačinkové špagety

Výroba palačinkových špaget je velmi snadná a ještě si u toho užijete poměrně dost zábavy. Aby se vám špagety snadno tvořily, je nejlepší přelít těsto do zdobicího sáčku nebo klasického uzavíracího sáčku se zipem. Pak už jen stačí ustřihnout malý růžek a na pánvi rozehřát trochu másla. Pomocí sáčku pak z těsta kreslete na pánev tenké linky a osmažte je, dokud nejsou křupavé a propečené. Dejte si však pozor, abyste je nepropekli až moc a nebyly pak příliš tvrdé. Musí zkrátka zůstat pružné jako špagety.

Sladká variace na špagety s omáčkou

Hotové palačinkové špagety nakonec už stačí jen vložit do misky a ozdobit podle chuti. V originálním receptu je polévají javorovým sirupem místo kečupu a sypou moučkovým cukrem, který nahradí parmazán. Můžete k nim přidat i ovoce nebo si udělat sladkou ovocnou omáčku, doplnit ji celými jahodami nebo ostružinami a vznikne vám sladká variace na špagety s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami. Pokud by vás lákalo vyzkoušet je, můžete rovnou podle originálního videa z TikToku:

@brianaarchuleta Or as he likes to call squiggle cakes #breakfast #foodie #viralfoodtrend #tryit #pancakes #breakfasttime #husbandcreations #morning #delicious #invention #thefuture ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

Náš tip: A pokut tápete, z jakého těsta jsou nejlepší klasické palačinky, zkuste to podle našeho videa: 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více