Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Jennifer Anistonová ráda vaří, miluje těstoviny carbonara a neodolá těmto křupavým tacos
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Angela George, CC BY-SA 3.0, a Freepik, chandlervid85

Jednou z věcí, která fanoušky Jennifer Anistonové zajímá, je tajemství její neuvěřitelné postavy. Kromě meditace a pravidelného cvičení hvězda seriálu Přátelé dodržuje super zdravý jídelníček – občas ale i ona zhřeší.

Ovesná kaše a smothie k snídani

Vzhledem k tomu, že ráda (a dobře) vaří, její jídelníček je pestrý. „Když se probudím, dám si teplou vodu s citronem a pak avokádo s vejci,“ řekla Anistonová časopisu Elle. „To si zakápnu trochou kokosového oleje. Někdy mám chuť na ovesné vločky s banánem nebo si udělám ovesnou kaši, do které na závěr zašlehám bílek.“ Ten podle ní dodá kaši nadýchanou strukturu.

Jak herečka prozradila časopisu Well + Good , její další oblíbenou snídaní je smoothie. To její vždy obsahuje vždy obsahuje „…čistý protein, pak banány, borůvky, mražené třešně, stévii, zeleninové natě, prášek maca a trochu kakaa,“ říká.

Nosí si svačinky

U obědů a večeří převládá jednoduchost. Základem je podle ní zeleninový salát doplněný bílkovinami – tedy libovým masem nebo rybou. Ráda si však zpestří večeři kuřecím hamburgerem zabaleným v listu salátu, pečeným kuřetem s cuketou a pestem nebo grilovaným tuňákem s čočkovým salátem.

Herečka nenechává nic náhodě. Proto s sebou všude nosí svačinky, kdyby mezi jídly dostala hlad. Většinou jde o jablko a oříšky. Ty zaženou hlad a zbytečně nepřidávají kalorie. Má také ráda nakrájenou syrovou zeleninu a vařené vejce natvrdo. To má vždy po ruce také v lednici pro případ, že by ji přepadly chutě.

Carbonara na první místě!

Zatímco dříve byla její neřestí mexická jídla, teď pro změnu objevila italskou kuchyni. Herečka doslova „ujíždí“ na těstovinách. „Těstoviny se staly mým novým oblíbeným jídlem,“ svěřila se podle byrdie.com Anistonová. Obzvlášť miluje dobrou carbonaru. Herečka ji připravuje z vejce, parmezánu, trochy vody z těstovin a slaniny.

Špagety carbonara si můžete připravit podle našeho videreceptu:

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Na pizzu má doma pec

Další italskou klasikou, které se nemůže nabažit, je pizza. Dokonce si domů pořídila vlastní pec na tuto italskou klasiku! Herečka totiž zve ráda přátele na pizza večer typu „udělej si sám svou pizzu“. Láska k italské kuchyni ji přivedla i k dobrému vínu. Doma má velkou prosklenou vinotéku zaplněnou kvalitními víny.

Na křupavé tacos stačí tři suroviny

Ačkoli mexická jídla už teď tolik nemusí, jedno si neodpustí. Tacos, tortillové chipsy, prostě miluje, a to hlavně ty doma připravené, nadýchané a křupavé. Co je na ně potřeba?

  • kukuřičné tortilly (z každé tortilly bude 6 tacos)
  •  ¾ až 1 šálek kvalitního rostlinného oleje 
  • hrubá sůl

Jak na to? Tortillové chipsy se budou lépe smažit, pokud se nejprve trochu vysuší. Buď nechte tortilly přes noc vcelku na vzduchu, nebo je trochu vysušte v troubě. Jednoduše je položte je v jedné vrstvě na plech a pečte při 175 °C po dobu 5 minut nebo při 95 °C po dobu 10 minut.

Každou tortillu nakrájejte na 6 trojúhelníkových plátků.

Na středně velkou pánev nalijte olej do hloubky půl centimetru a rozpalte ho asi na 175 °C. Na velký talíř položte papírovou utěrku a připravte si několik dalších papírových utěrek. Do rozpáleného oleje vložte hrst tortillových trojúhelníčků v jedné vrstvě.

K rozdělení tortillových trojúhelníčků použijte kovové kleště, kovovou děrovanou lžíci nebo dlouhé dřevěné hůlky. Dbejte na to, aby se nepřekrývaly a aby byly olejem pokryty všechny strany.

Smažte asi 2 minuty, tacos by měly zhnědnout a nesmí být měkké. Na talíř vyložený papírovou utěrkou přendejte chipsy z oleje pomocí kleští, děrované lžíce nebo dřevěných hůlek. Posypte je solí.

Pokračujte ve smažení tacos po dávkách, přičemž ty čerstvě usmažené pokaždé položte na novou vrstvu papírové utěrky a posypte je solí.

Nejlépe chutnají ještě teplé!

Zdroje informací: byrdie.com a people.com

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více