Losos s mangoldem

Suroviny

400 g lososa (filet s kůží)
sůl
olej
400 g mangoldu (i s řapíky)
4 stroužky česneku
pepř
2 polévkové lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kusy. Osolíme a opekáme na oleji. Najprv opekáme kožou dolu (pred opekaním môžeme posypať obľúbeným korením - citrónové korenie, korenie na ryby a pod., ja som od toho upustila dnes, nakoľko mangold bol príjemne okorenený).

  2. Mangold umyjeme, pokrájame a vhodíme na 1 minútu blanšírovať do vriacej vody.

  3. Na masle necháme zavoňať plátky cesnaku, pridáme mangold, osolíme, okoreníme. Prehadzujeme na panvici pár minút.

Poznámka od kuchařky

Rybu servírujeme s mangoldom a zemiakmi, plátkom citrónu.

Komentáře k receptu Losos s mangoldem

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Simona Skolakova: teší ma!!! Aj mne vyhovuje táto úplne najjednoduchšia úprava mangoldu, žiadne dlhé mučenie v hrnci. ďakujem za príjemnú správu a želám pekný deň do diaľky!!!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Magdi,dělala jsem prvně mangold,vypěstovala jsem ho letos na zahrádce jak jste mi vloni radili a vybrala jsem Tvůj receptík jak mangold připravit a můžu říci,že jsme byli nadmíru spokojeni,moc nám tato úprava chutnala:-p:yes:Sice jsme neměli rybku ale i k pečenému masu se to hodilo;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    maris: asi tak... ja tiež ;-(

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: tak to tedy nepřijdu a budu o hladu;-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    maris: zbylo, ale nabehli kobylky...pak nezbylo...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ďakujem všetkým za záujem i body. :-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • nofrona nofrona

  • maris maris

    magdalenka: asi přijdu na večeři, doufám, že zbylo, určitě si pochutnám:-p;-):yes::yes:+

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    to je pěkný a zdravý receptík :yes::yes:+8

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak to si dovedu představit tu pochoutku, dělala jsem nedávno zde lososa s mangoldovýma palačinkama a bašta, Ty to máš moc pěkné;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I pro oko velká krása:-K+6:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Bibinka: Na pestovanie mangoldu ma naviedla Andy a Tejaja. Rastlina je to úplne nenáročná a rastie ako divá, rozdávam a nestíhame konzumovať...istotne by sa mu darilo aj u vás, semienka som kúpila v záhradkárstve. V surovom stave má chuť asi ako surová červená repa, nemusí každému vyhovovať, ale po tepelnej úprave sa to stráca, okoreníš napr. pepřem a cesnakom...podľa Internetu je oveľa zdravší ako špenát, dá sa použiť všade namiesto neho (pozri moje recepty...).
    U nás je to akosi zabudnutá zelenina, ale napr. v Chorvátsku ho majú v extra veľkej láske, všade som ho videla v reštauráciách...k rybe, k mäsu...;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    magdalenka: Magdi, už jsem tu psala, že jsem mangold nikdy nejedla a asi je to škoda a budu to muset vyzkoušet;-) Kde však vzít mangold to fakt nevím, budu ho muset příští rok vypěstovat;-) Pokud to má chuť jako špenát, jak praví Rebí, tak si to umím představit a lososi jsou doma. Máš 5.boda:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    rebeka:jo...:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty s mangoldem mangoldem ryba s mangoldem mangold recepty losos mangold losos po chorvatsko losos recept losos na mangoldu mandoldem mangold s rybou losos recepty mangold, losos recepty z mangoldu, losos losos s mangold mangold s lososem losos s mangoltem losos s čerstvým špenátem losos, spenat a beluga losos mangold těstoviny recept mangold losos