Nekynuté mini pizzy s cuketou: Chutnají perfektně, příprava je snadná a do půl hodinky je jídlo na stole
11. 7. 2023 Ostatní
Cuketa si užívá letošní léto víc než mnozí lidé. Teplé počasí jí svědčí, takže se na některých zahradách objevují stále nové a nové plody. Co s nimi však stále dokola dělat, když už jsme uvařili polévku, připravili pomazánku a upekli perník? Zkuste cuketovou pizzu, chutná skvěle.
Rychlá večeře za pár korun
Pro některé milovníky italské klasiky bude zřejmě cuketa na pizze překvapením, ale existuje hned několik receptů, v nichž se zelenina objevuje jako jedna ze složek pizzy. Protože ovšem v současných vedrech nechce nikdo trávit v kuchyni dlouhé hodiny, je třeba si připravit něco rychlého.
Mohlo by vás zajímat
Cuketové minipizzy s cherry rajčaty
Proto se zaměřte na menší pizzy, které jsou upečené do půl hodiny a buďte si jisti, že se po nich „zapráší“. Na přípravu osmi kousků mini dobrot s cuketou budete potřebovat: 250 g polohrubé mouky, 1 lžičku soli, 150 g másla (nakrájeného na kousky) a 0,6 dcl vody (můžete ovšem zvolit kupované těsto a tyto ingredience rovnou vyřadit), dále 100 g crème fraîche (můžete použít vysokoprocentní zakysanou smetanu), 1 cuketu nakrájenou na tenké plátky, 6 cherry rajčat (rozkrojených na čtvrtiny), 100 g sýru feta, sůl a pepř.
Jak na to?
- Pokud budete připravovat domácí těsto, smíchejte mouku a sůl. Přidejte máslo a rozetřete na „drobenku“.
- Ve vytvořené hmotě udělejte důlek, do kterého nalijete vodu. Vše důkladně promíchejte a vytvořte těsto.
- Těsto vložte mezi dva kousky pečícího papíru a opatrně vyválejte na plát.
- Ten rozválejte na obdélník a z něj pak nakrájejte malé čtverce. Nebo těsto rozdělte na několik menších částí a ty rozválejte na klasické kulaté mini pizzy. Připravené čtverce nebo kola těsta vložte na plech s pečícím papírem.
- Těsto potřete crème fraîche, ale ne až do krajů. Ponechte si zhruba dva centimetry od kraje „suché“.
- Na smetanu položte plátky cukety a kousky rajčat. Vše posypte rozdrobeným sýrem. Samozřejmě náplň můžete libovolně měnit, i podle zásob v lednici. Na těsto můžete naskládat třeba šunku nebo olivy, a vše na závěr posypat bazalkou.
- Okraje těsta přehněte přes náplň nebo nechte volné.
- Takto vytvořené minipizzy vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzduch) a na nejníže položeném roštu pečte 25-30 minut.
- Po upečení ihned podávejte.
Náš tip: Pokud používáte domácí cukety, dejte si pozor na to, kdy je sklízíte. Abyste mohli použít i slupku, nesmíte nechat cukety přerůst. Mladé kusy jsou navíc šťavnatější. U velkých cuket se často setkáte s tím, že tuhá slupka musí pryč a zelenina tak ztrácí část své chuti.
Zdroj informací:
swissmilk.ch - Mini-Pizza mit Zucchetti
Pokud jste spíš příznivcem tradiční české kuchyně, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu dušené cuketové zelí:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Feta do řeckého salátu, balkán do šopáku: Víte, čím se tyto dva sýry liší?
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zelný salát plný vitamínů
Přidáno před 1 hodinou
Zase jiná zelná polévka
Přidáno před 2 hodinami
Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky s libečkem z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Čedarová polévka s brokolicí
Přidáno před 18 hodinami
Dýňový dort za studena
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vláčná a křupavá pizza jako z pizzerie: Připravit těsto je snadné i pro kuchařského začátečníka, při pečení je nejdůležitější správná teplota
Češi v zahraničí: V Tunisku ochutnejte kuskus nebo tajine a domů si kupte harissu a těstoviny, radí Lída z Hammametu
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?