Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margot Robbie si kvůli roli Barbie nechala upravit svůj jídelníček.
Zdroj: Gage Skidmore / wikimedia commons / CC BY-SA 3.0, freepik / koláž Toprecepty.cz

Filmový hit o osudech populární dětské hračky ve světě lidí trhá rekordy v návštěvnosti a budí emoce na sociálních sítích. Málokdo si ovšem uvědomuje, jak náročné muselo být natáčení pro představitelku Barbie Margot Robbie, která musela za každou cenu vypadat stejně perfektně jako ikonická panenka.

Ikonická kráska

Australská herečka, která na sebe upozornila ve filmech Vlk z Wall Street, Sebevražedný oddíl nebo Tenkrát v Hollywoodu, poznala, že natáčení může být někdy velmi náročné. Pro roli Barbie totiž bylo podle britského deníku The Sun nutné zapracovat na postavě víc, než je Margot zvyklá.

Zákaz hamburgerů

Kromě každodenního cvičení, díky němuž herečka zpevňovala své, už i tak vytrénované tělo, se musel upravovat i její jídelníček. Přestože je Robbie zvyklá na zdravé stravování, občas si neodpustí ani hamburger s hranolkami a pivem. Během natáčení ovšem nic takového možné nebylo.

Avokádo, kaše a smoothie

K snídani tak herečka, dvakrát nominovaná na Oscara, měla na výběr mezi ovesnou kaší s borůvkami či avokádovým toustem se slaninou. Jako doplněk sloužilo ještě smoothie z kapusty a jablek. „Při přípravě na roli se Margot vyhýbala konzumaci nasycených tuků, pokrmů z rychlého občerstvení, nápojů obsahujících velké množství cukru a čokolády. Místo toho volila stravu s vysokým obsahem bílkovin a živin,“ uvedli odborníci ze společnosti Total Shape.

Ryby a drůbež

Oběd byl sice trochu větší, ale i tak se dbalo na minimální množství tuku. K dispozici tak byl například salát s rajčaty, okurkami a makrelou, citronové kuře s hnědou rýží a celozrnné obiloviny. „Bílkoviny byly prioritou Margotina oběda,“ uvedli zástupci firmy, která svým klientům nabízí poradenství v oblasti výživy a fitness.

Večeře pro Margot se skládala z bílkovin a sacharidů. Na jídelníčku se tak objevil třeba steak z tuňáka s batáty, rýžové nudle se zeleninovou směsí nebo tuňák s pečenou zeleninou.

„Barbie“ plán není pro každého

Odborníci na fitness ovšem varují před používáním stravovacího plánu Margot Robbie bez konzultace s odborníkem. „I když potraviny v rámci Margotina jídelníčku mají spoustu zdravotních benefitů, je důležité si uvědomit, že jedna dieta nevyhovuje všem,“ upozorňuje Total Shape. Dodávají však, že může být užitečné si vyzkoušet různé potraviny, abyste zjistili, co nejlépe vyhovuje vašemu tělu při hubnutí nebo budování svalové hmoty.

Zdroje informací:

thesun.co.uk - Inside Barbie star Margot Robbie’s exact diet when filming – and her secret to burning belly fat

totalshape.com - Margot Robbie's Workout Routine, Diet Plan & Supplements

Náš tip: Jak si doma vytvořit perfektní steak z tuňáka se dozvíte v našem videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více